Grissini

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Grissini

Hozzávalók:

  • 30 dkg finomliszt
  • 4 ek olívaolaj
  • 15 g élesztő
  • 1 dl tej
  • 1 dl víz
  • 1 tk cukor
  • 1 tk só
  • 1 tk bazsalikom (friss, aprítva)
  • 1 tk oregánó (friss, aprítva)
  • 1 tk kakukkfű (friss, aprítva)

Tetejére:

  • ketchup vagy pizzakrém
  • reszelt sajt (lehet füstölt, sima vagy vegyes is)
  • szezámmag

Elkészítése:

A tejet és a vizet összeöntjük, majd meglangyosítjuk. Belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.

Közben a lisztet egy edénybe mérjük és belekeverjük a sót, majd hozzáadjuk a fűszereket, olajat és hozzáaöntjük és élesztős keveréket is. Az egészet összedolgozzuk jól formázható tésztává.

Lisztezett felületen 3-4 mm vastagra nyújtjuk a tésztát és megkenjük ketchuppal vagy pizzakrémmel és megszórjuk sajttal (de el is maradhat), majd szezámmaggal és kissé rányomkodjuk.

A tésztát 8-10 mm széles, hosszú csíkokra vágjuk. Néhányszor megtekerjük a tésztát és sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk.

200 fokos sütőben kb 15 perc alatt aranybarnára sütjük.