Hozzávalók:
Tetejére:
Elkészítése:
A tejet és a vizet összeöntjük, majd meglangyosítjuk. Belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.
Közben a lisztet egy edénybe mérjük és belekeverjük a sót, majd hozzáadjuk a fűszereket, olajat és hozzáaöntjük és élesztős keveréket is. Az egészet összedolgozzuk jól formázható tésztává.
Lisztezett felületen 3-4 mm vastagra nyújtjuk a tésztát és megkenjük ketchuppal vagy pizzakrémmel és megszórjuk sajttal (de el is maradhat), majd szezámmaggal és kissé rányomkodjuk.
A tésztát 8-10 mm széles, hosszú csíkokra vágjuk. Néhányszor megtekerjük a tésztát és sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk.
200 fokos sütőben kb 15 perc alatt aranybarnára sütjük.