Gőzleme recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 50 dkg rétesliszt
- 4 csipet só
- 3 dkg élesztő
- 4 dl langyos víz
- 2 ek étolaj
- 1 kk cukor
A töltelékhez:
- hagymás dinsztelt gomba
- füstölt, főtt tarja
- reszelt füstölt sajt
Elkészítése:
A töltelék hozzávalóit botmixerrel pürésítjük.
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos vízban a cukorral, majd a lisztet, sót, olajat hozzáadva tésztát gyúrunk.
1 órán át kelesztjük, majd 12 egyenlő részre osztjuk a tésztát.
Kilisztezett lapon, nagyon vékony, kör alakúra nyújtjuk. Vékonyan megkenjük a töltelékkel és félbehajtjuk.
A széleit az ujjainkkal összenyomkodjuk.
A palacsintasütőt szilikonos ecsettel, leheletvékonyan bekenjük olajjal, majd minden újabb sütésnél kitöröljük és újra kenjük.
Egy hagyományos palacsintasütőben vagy teflonserpenyőben kis lángon sütjük, míg meg nem pirul, ezután megfordítjuk és a másik oldalát is megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »