Gluténmentes sajtosrúd recept
Elkészítése:
A liszthez adjuk hozzá a sót, a szódabikarbónát és keverjük alaposan össze. Ezután adjuk hozzá a felkockázott, hideg vajat, majd kezdjük el összemorzsolni.
Amikor már kellően morzsalékos, adjuk hozzá az egész tojást és a tejfölt, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát (könnyen nyújtható tésztát kell kapnunk).
Ezután csomagoljuk be folpackba, majd tegyük be a hűtőbe legalább fél órára.
Vegyük ki a hűtőből a tésztát, majd rizsliszttel megszórt felületen nyújtsuk ki 4-5 mm vastagra. Ezután kenjük le felvert egész tojással, ízlés szerint szórjuk meg reszelt sajttal, majd vágjuk fel ízlés szerinti csíkokra.
A tepsit béleljük ki sütőpapírral, majd egymástól kicsit távolabb, helyezzük rá a felcsíkozott tésztát.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb 15 perc alatt süssük szép pirosra (én légkeverésnél 170 fokon, 15 percig sütöttem).
A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk kihűlni, mert melegen kissé törékeny.
Tipp:
Hűvös, száraz helyen, konyharuhával letakarva hosszabb ideig eltartható (persze csakis, ha marad belőle, mert nagyon eteti magát).