Fetás rudak recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
A liszthez hozzáadjuk a sót és az apróra kockázott puha vajat, majd elmorzsoljuk gyors mozdulatokkal.
Ezután belemorzsoljuk az élesztőt és a fetát, majd hozzáadjuk a tejfölt és a tojást, majd jól összegyúrjuk a tésztát.
Enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk ujjnyi vastagra a tésztát (nagyjából téglalap alakúra) és derelyevágóval vagy késsel tetszőleges méretű rudakra vágjuk.
Felvert tojással lekenjük a felületét és megszórhatjuk mákkal, szezám és lenmaggal vagy ha szeretnénk, köménymaggal is.
Sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk a rudakat, majd 200 fokra melegített sütőben, alsó-felső sütéssel körülbelül 20 perc alatt szép pirosra sütjük.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »









