Fetás rudak recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A liszthez hozzáadjuk a sót és az apróra kockázott puha vajat, majd elmorzsoljuk gyors mozdulatokkal.
Ezután belemorzsoljuk az élesztőt és a fetát, majd hozzáadjuk a tejfölt és a tojást, majd jól összegyúrjuk a tésztát.
Enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk ujjnyi vastagra a tésztát (nagyjából téglalap alakúra) és derelyevágóval vagy késsel tetszőleges méretű rudakra vágjuk.
Felvert tojással lekenjük a felületét és megszórhatjuk mákkal, szezám és lenmaggal vagy ha szeretnénk, köménymaggal is.
Sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk a rudakat, majd 200 fokra melegített sütőben, alsó-felső sütéssel körülbelül 20 perc alatt szép pirosra sütjük.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »
Online italbolt – széles választék könnyű italokból a nyaralás mellé (x)
A nyári pihenés során mindenkinek jól esik olykor egy pohár ital. Mindenkép
Tovább olvasom »
12 varázslatos szilvalekváros süti, amivel újraélheted a nagyi konyhájának illatát!
Ezek a sütemények igazi klasszikusok, amiket gyerekkorunk óta szeretünk – r
Tovább olvasom »