Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Duplán sajtos csiga recept

Duplán sajtos csiga
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg finomliszt
    • 50 ml étolaj
    • 2,5 dl langyos tej
    • 2,5 dkg élesztő
    • 1 tk cukor
    • 8 dkg reszelt sajt
    • 1 púpos teáskanál só

    Töltelék:

    • 12 dkg puha vaj
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája

    A tetejére

    • 1 evőkanál tejföl
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • csipet só
    • 8 dkg reszelt sajt

    Elkészítése:

    Az élesztőt 1 dl langyos cukros tejben felfuttatom. A liszthez adom a többi hozzávalót és a felfuttatott élesztőt.

    Alaposan kidolgozom, majd amikor a tésztát teljesen kidolgoztam, lisztezett munkalapon vékonyra, téglalap alakúra nyújtom.

    A puha vajat kikeverem a tojással, és megkenem vele a kinyújtott tésztát.

    Feltekerem mint a bejglit.

    Másfél cm-es szeletekre szeletelem, majd sütőpapíros sütőlapra teszem.  A tetejét tojás sárgával és sóval elkevert tejföllel.

    Sajttal megszórom, majd 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt szép pirosra sütöm.

    Nagyon könnyű, finom a tésztája, és ami a lényeg gyorsan elkészül, hiszen nem kell keleszteni.

    Ajánlom, reggelire, tízóraira, uzsonnára, de akár vendégvárónak is.

    Tipp:

    Nagyon finom sós sütemény, amit keleszteni sem kell. Másnapra is puha marad, ha marad belőle.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá