Duplán sajtos csiga recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
Az élesztőt 1 dl langyos cukros tejben felfuttatom. A liszthez adom a többi hozzávalót és a felfuttatott élesztőt.
Alaposan kidolgozom, majd amikor a tésztát teljesen kidolgoztam, lisztezett munkalapon vékonyra, téglalap alakúra nyújtom.
A puha vajat kikeverem a tojással, és megkenem vele a kinyújtott tésztát.
Feltekerem mint a bejglit.
Másfél cm-es szeletekre szeletelem, majd sütőpapíros sütőlapra teszem. A tetejét tojás sárgával és sóval elkevert tejföllel.
Sajttal megszórom, majd 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt szép pirosra sütöm.
Nagyon könnyű, finom a tésztája, és ami a lényeg gyorsan elkészül, hiszen nem kell keleszteni.
Ajánlom, reggelire, tízóraira, uzsonnára, de akár vendégvárónak is.
Tipp:
Nagyon finom sós sütemény, amit keleszteni sem kell. Másnapra is puha marad, ha marad belőle.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »