Duplán sajtos csiga recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
Az élesztőt 1 dl langyos cukros tejben felfuttatom. A liszthez adom a többi hozzávalót és a felfuttatott élesztőt.
Alaposan kidolgozom, majd amikor a tésztát teljesen kidolgoztam, lisztezett munkalapon vékonyra, téglalap alakúra nyújtom.
A puha vajat kikeverem a tojással, és megkenem vele a kinyújtott tésztát.
Feltekerem mint a bejglit.
Másfél cm-es szeletekre szeletelem, majd sütőpapíros sütőlapra teszem. A tetejét tojás sárgával és sóval elkevert tejföllel.
Sajttal megszórom, majd 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt szép pirosra sütöm.
Nagyon könnyű, finom a tésztája, és ami a lényeg gyorsan elkészül, hiszen nem kell keleszteni.
Ajánlom, reggelire, tízóraira, uzsonnára, de akár vendégvárónak is.
Tipp:
Nagyon finom sós sütemény, amit keleszteni sem kell. Másnapra is puha marad, ha marad belőle.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »