Duplán sajtos csiga recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
Az élesztőt 1 dl langyos cukros tejben felfuttatom. A liszthez adom a többi hozzávalót és a felfuttatott élesztőt.
Alaposan kidolgozom, majd amikor a tésztát teljesen kidolgoztam, lisztezett munkalapon vékonyra, téglalap alakúra nyújtom.
A puha vajat kikeverem a tojással, és megkenem vele a kinyújtott tésztát.
Feltekerem mint a bejglit.
Másfél cm-es szeletekre szeletelem, majd sütőpapíros sütőlapra teszem. A tetejét tojás sárgával és sóval elkevert tejföllel.
Sajttal megszórom, majd 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt szép pirosra sütöm.
Nagyon könnyű, finom a tésztája, és ami a lényeg gyorsan elkészül, hiszen nem kell keleszteni.
Ajánlom, reggelire, tízóraira, uzsonnára, de akár vendégvárónak is.
Tipp:
Nagyon finom sós sütemény, amit keleszteni sem kell. Másnapra is puha marad, ha marad belőle.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »









