Duplán sajtos csiga

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 30 dkg finomliszt
  • 50 ml étolaj
  • 2,5 dl langyos tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 tk cukor
  • 8 dkg reszelt sajt
  • 1 púpos teáskanál só

Töltelék:

  • 12 dkg puha vaj
  • 2 tojás sárgája

A tetejére

  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 tojás sárgája
  • csipet só
  • 8 dkg reszelt sajt

Elkészítése:

Az élesztőt 1 dl langyos cukros tejben felfuttatom. A liszthez adom a többi hozzávalót és a felfuttatott élesztőt.

Alaposan kidolgozom, majd amikor a tésztát teljesen kidolgoztam, lisztezett munkalapon vékonyra, téglalap alakúra nyújtom.

A puha vajat kikeverem a tojással, és megkenem vele a kinyújtott tésztát.

Feltekerem mint a bejglit.

Másfél cm-es szeletekre szeletelem, majd sütőpapíros sütőlapra teszem.  A tetejét tojás sárgával és sóval elkevert tejföllel.

Sajttal megszórom, majd 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt szép pirosra sütöm.

Nagyon könnyű, finom a tésztája, és ami a lényeg gyorsan elkészül, hiszen nem kell keleszteni.

Ajánlom, reggelire, tízóraira, uzsonnára, de akár vendégvárónak is.

Tipp:

Nagyon finom sós sütemény, amit keleszteni sem kell. Másnapra is puha marad, ha marad belőle.