Csülkös pogácsa recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 1 dl tej
- 25 dkg margarin (lehet sertészsír is)
- 1 kk só
- 1 kk cukor
- 0,5 tk bors
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 4 ek tejföl
- 35 dkg főtt füstölt csülökhús
Elkészítése:
A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. 10 perc alatt felfuttatjuk. A lisztet, a szoba hőmérsékletű margarint, a sót, a borsot és a tojássárgáját egy tálba rakjuk, és a felfutott élesztővel összegyúrjuk. Annyi tejfölt adunk hozzá, hogy az edény falától elváljon, és könnyű tészta legyen.
A főtt csülköt apróra vágjuk, és belegyúrjuk a tésztába. Letakarjuk, és meleg helyen 45-50 percig kelesztjük.
Lisztezett munkafelületen kb. 3 cm vastagra nyújtjuk, és egy 5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, tetejüket félig felvert tojással megkenjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.