Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csülkös pogácsa recept

Csülkös pogácsa
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg liszt
    • 2,5 dkg élesztő
    • 1 dl tej
    • 25 dkg margarin (lehet sertészsír is)
    • 1 kk só
    • 1 kk cukor
    • 0,5 tk bors
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 4 ek tejföl
    • 35 dkg főtt füstölt csülökhús

    Elkészítése:

    A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. 10 perc alatt felfuttatjuk. A lisztet, a szoba hőmérsékletű margarint, a sót, a borsot és a tojássárgáját egy tálba rakjuk, és a felfutott élesztővel összegyúrjuk. Annyi tejfölt adunk hozzá, hogy az edény falától elváljon, és könnyű tészta legyen.

    A főtt csülköt apróra vágjuk, és belegyúrjuk a tésztába. Letakarjuk, és meleg helyen 45-50 percig kelesztjük.

    Lisztezett munkafelületen kb. 3 cm vastagra nyújtjuk, és egy 5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, tetejüket félig felvert tojással megkenjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá