Csülkös pogácsa

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Csülkös pogácsa

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • 25 dkg margarin (lehet sertészsír is)
  • 1 kk só
  • 1 kk cukor
  • 0,5 tk bors
  • 1 tojássárgája
  • 4 ek tejföl
  • 35 dkg főtt füstölt csülökhús

Elkészítése:

A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. 10 perc alatt felfuttatjuk. A lisztet, a szoba hőmérsékletű margarint, a sót, a borsot és a tojássárgáját egy tálba rakjuk, és a felfutott élesztővel összegyúrjuk. Annyi tejfölt adunk hozzá, hogy az edény falától elváljon, és könnyű tészta legyen.

A főtt csülköt apróra vágjuk, és belegyúrjuk a tésztába. Letakarjuk, és meleg helyen 45-50 percig kelesztjük.

Lisztezett munkafelületen kb. 3 cm vastagra nyújtjuk, és egy 5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, tetejüket félig felvert tojással megkenjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.