Csípős rudacskák recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1,4 kg búza finomliszt
- 1 tk só
- 3 ek (kacsa)zsír
- 2 ek tejföl
- 5 dkg élesztő
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg margarin
- kb 2-3 dl langyos tej
Rétegekhez:
- 15 dkg füstölt sonka
- 15 dkg füstölt, csípős sajt vagy sima füstölt sajt és 1 tk chilipehely
- 3 fej lilahagyma
- 3-4 ek olvasztott margarin vagy zsír
Tetejére:
- 1 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg sajt
- 1 ek egész kömény
Elkészítése:
Az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk, majd hozzáadjuk a liszthez és a többi alapanyaggal együtt puha tésztává gyúrjuk, majd letakarjuk. A tejet kisebb adagokban adjuk hozzá.
A soknát, a sajtot és a hagymát nagyon apró kockákra vágjuk.
A tésztát 10 perc pihentetés után hüvelykujjnyi vastagra kisodorjuk és a 2/3-át megkenjük margarinnal. Rászórjuk az összekockázott töltelék felét és a tésztát 3-ba hajtjuk.
Újabb 10-12 perc pihentetés után ezt a műveletet megismételjük, majd ismét 10-12 percet pihenjen a tészta, akkor megint 3-ba hajtjuk, végül ujjnyi vastagra sodorjuk.
Megkenjük felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal és köménymaggal, majd éles késsel vagy pizzavágóval keskeny csíkokra vágjuk.
A stanglikat sütőlemezre tesszük és 200 fokosra előmelegített sütőben kb 15-18 perc alatt pirosra, ropogósra sütjük.
Jó étvágyat kívánok!
Tipp:
Ebből a mennyiségből 6 sütőlemeznyit sikerült készítenem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »