Csípős rudacskák recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1,4 kg búza finomliszt
- 1 tk só
- 3 ek (kacsa)zsír
- 2 ek tejföl
- 5 dkg élesztő
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg margarin
- kb 2-3 dl langyos tej
Rétegekhez:
- 15 dkg füstölt sonka
- 15 dkg füstölt, csípős sajt vagy sima füstölt sajt és 1 tk chilipehely
- 3 fej lilahagyma
- 3-4 ek olvasztott margarin vagy zsír
Tetejére:
- 1 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg sajt
- 1 ek egész kömény
Elkészítése:
Az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk, majd hozzáadjuk a liszthez és a többi alapanyaggal együtt puha tésztává gyúrjuk, majd letakarjuk. A tejet kisebb adagokban adjuk hozzá.
A soknát, a sajtot és a hagymát nagyon apró kockákra vágjuk.
A tésztát 10 perc pihentetés után hüvelykujjnyi vastagra kisodorjuk és a 2/3-át megkenjük margarinnal. Rászórjuk az összekockázott töltelék felét és a tésztát 3-ba hajtjuk.
Újabb 10-12 perc pihentetés után ezt a műveletet megismételjük, majd ismét 10-12 percet pihenjen a tészta, akkor megint 3-ba hajtjuk, végül ujjnyi vastagra sodorjuk.
Megkenjük felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal és köménymaggal, majd éles késsel vagy pizzavágóval keskeny csíkokra vágjuk.
A stanglikat sütőlemezre tesszük és 200 fokosra előmelegített sütőben kb 15-18 perc alatt pirosra, ropogósra sütjük.
Jó étvágyat kívánok!
Tipp:
Ebből a mennyiségből 6 sütőlemeznyit sikerült készítenem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »