Burgonyás pogácsa recept
Hozzávalók:
- 1 kg finomliszt
- 1-1,2 kg főtt burgonya
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 35 dkg zsír
- 2 dl tejföl
- 1 ek só
- 5 dkg élesztő
- 100 ml langyos tej
- 1 mk cukor
Elkészítése:
A burgonyát megfőzzük. Én héjában főztem meg, de lehet megtisztítva, kockázva is.
Még melegen áttörjük.
Amíg a krumpli hűl, a langyos tejbe elkeverjük a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Elkezdjük összeállítani a tésztát. A kihűlt krumplihoz hozzáöntöm a lisztet és az élesztőt, majd jól összekeverem. Ezután öntöm hozzá a többi hozzávalót, mint a tejfölt, zsírt, tojásokat és a sót. Sokáig kell gyúrni, hogy egy nagyon sima puha állagot kapjunk.
Letakarva kb 40 percig kelesztjük.
Kelesztés után a tésztát tenyérrel ellapogatjuk a gyúródeszkán (én nem használok nyújtófát). Ettől lesz a pogácsa nagyon finom. :)
Kiszaggatjuk, majd tepsire tesszük. Felvert tojással megkenjük és ízlés szerint megszórjuk a tetejét. Ezúttal a sajt mellett használtam még szezámmagot, napraforgómagot, olívabogyót és aszalt paradicsomot is.
200 fokra előmelegített sütőben sütjük kb 25 percig.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »









