Burgonyás pogácsa recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók kb. 60 db-hoz:
- 2 db burgonya (~25 dkg)
- 50 dkg liszt + a nyújtáshoz
- 1 evőkanál só
- 10 dkg vaj/margarin
- 2 dl tejföl (nekem 3 belement)
- 2,5 dkg friss élesztő
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS + 1 a kenéshez
Elkészítése:
A megmosott burgonyát héjában megfőzzük, majd meghámozzuk, megtörjük, kihűtjük.
A lisztet egy tálba öntjük, hozzákeverjük a sót, puha vajat, tejfölt, tojást és az áttört burgonyát.
Az élesztőt 3 evőkanál langyos vízzel simára keverjük, ezt is a masszához adjuk. Alaposan összegyúrjuk.
Konyharuhával letakarjuk, hagyjuk duplájára kelni, majd átgyúrjuk. Lisztezett felületen 2 cm vastagra nyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A tetejét berácsozzuk, megkenjük tojással.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, 180 fokon kb. 25 perc alatt pirosra sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »