Burgonyás pogácsa recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók kb. 60 db-hoz:
- 2 db burgonya (~25 dkg)
- 50 dkg liszt + a nyújtáshoz
- 1 evőkanál só
- 10 dkg vaj/margarin
- 2 dl tejföl (nekem 3 belement)
- 2,5 dkg friss élesztő
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS + 1 a kenéshez
Elkészítése:
A megmosott burgonyát héjában megfőzzük, majd meghámozzuk, megtörjük, kihűtjük.
A lisztet egy tálba öntjük, hozzákeverjük a sót, puha vajat, tejfölt, tojást és az áttört burgonyát.
Az élesztőt 3 evőkanál langyos vízzel simára keverjük, ezt is a masszához adjuk. Alaposan összegyúrjuk.
Konyharuhával letakarjuk, hagyjuk duplájára kelni, majd átgyúrjuk. Lisztezett felületen 2 cm vastagra nyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A tetejét berácsozzuk, megkenjük tojással.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, 180 fokon kb. 25 perc alatt pirosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »