Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Burgonyás pogácsa recept

Burgonyás pogácsa
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók kb. 60 db-hoz:

    • 2 db burgonya (~25 dkg)
    • 50 dkg liszt + a nyújtáshoz
    • 1 evőkanál só
    • 10 dkg vaj/margarin
    • 2 dl tejföl (nekem 3 belement)
    • 2,5 dkg friss élesztő
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS + 1 a kenéshez

    Elkészítése:

    A megmosott burgonyát héjában megfőzzük, majd meghámozzuk, megtörjük, kihűtjük.

    A lisztet egy tálba öntjük, hozzákeverjük a sót, puha vajat, tejfölt, tojást és az áttört burgonyát.

    Az élesztőt 3 evőkanál langyos vízzel simára keverjük, ezt is a masszához adjuk. Alaposan összegyúrjuk.

    Konyharuhával letakarjuk, hagyjuk duplájára kelni, majd átgyúrjuk. Lisztezett felületen 2 cm vastagra nyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A tetejét berácsozzuk, megkenjük tojással.

    Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, 180 fokon kb. 25 perc alatt pirosra sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá