Burgonyás-medvehagymás csiga recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Elkészítése:
Az élesztőt kevés, langyon tejben felfuttatjuk. A lisztben elmorzsoljuk a krumplipürét és a tészta hozzávalival együtt egy puha, lágy tésztát készítünk.
Fél órát kelesztjük, majd lisztezett felületen 5-6 mm vastag, téglalap formára kisodorjuk.
Rákenjük a medvehagyma pestot és hosszában feltekerjük. A tekercs végén a tészta peremét tojással megkenjük, így hozzáragad a széle és szépen lehet szeletelni.
Éles késsel 2 cm vastag szeletekre vágjuk és szilikonos sütőpapírral bélelt lemezre téve megkenjük tojással, szórunk rájuk egy csipet reszelt sajtot és néhány szem egész köményt.
200 fokos sütőbe téve 20-22 perc alatt szép aranybarnára sütjük.
Jó étvágyat kívánok!
Tipp:
https://receptneked.hu/befozes/daralt-medvehagyma-pesto-alap/
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.