Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Burgonyás-medvehagymás csiga recept

Burgonyás-medvehagymás csiga
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 70 dkg liszt
    • 1 nagy merőkanál krumplipüré
    • 1 ek tejföl
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • pici só
    • 1 dl langyos víz
    • 3 dkg élesztő
    • 1 dl langyos tej
    • 2 ek medvehagyma pesto
    • 1 felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • reszelt sajt
    • köménymag

    Elkészítése:

    Az élesztőt kevés, langyon tejben felfuttatjuk. A lisztben elmorzsoljuk a krumplipürét és a tészta hozzávalival együtt egy puha, lágy tésztát készítünk.

    Fél órát kelesztjük, majd lisztezett felületen 5-6 mm vastag, téglalap formára kisodorjuk.

    Rákenjük a medvehagyma pestot és hosszában feltekerjük. A tekercs végén a tészta peremét tojással megkenjük, így hozzáragad a széle és szépen lehet szeletelni.

    Éles késsel 2 cm vastag szeletekre vágjuk és szilikonos sütőpapírral bélelt lemezre téve megkenjük tojással, szórunk rájuk egy csipet reszelt sajtot és néhány szem egész köményt.

    200 fokos sütőbe téve 20-22 perc alatt szép aranybarnára sütjük.

    Jó étvágyat kívánok!

    Tipp:

    https://receptneked.hu/befozes/daralt-medvehagyma-pesto-alap/

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá