Burgonyás-medvehagymás csiga

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 70 dkg liszt
  • 1 nagy merőkanál krumplipüré
  • 1 ek tejföl
  • 1 tojás
  • pici só
  • 1 dl langyos víz
  • 3 dkg élesztő
  • 1 dl langyos tej
  • 2 ek medvehagyma pesto
  • 1 felvert tojás
  • reszelt sajt
  • köménymag

Elkészítése:

Az élesztőt kevés, langyon tejben felfuttatjuk. A lisztben elmorzsoljuk a krumplipürét és a tészta hozzávalival együtt egy puha, lágy tésztát készítünk.

Fél órát kelesztjük, majd lisztezett felületen 5-6 mm vastag, téglalap formára kisodorjuk.

Rákenjük a medvehagyma pestot és hosszában feltekerjük. A tekercs végén a tészta peremét tojással megkenjük, így hozzáragad a széle és szépen lehet szeletelni.

Éles késsel 2 cm vastag szeletekre vágjuk és szilikonos sütőpapírral bélelt lemezre téve megkenjük tojással, szórunk rájuk egy csipet reszelt sajtot és néhány szem egész köményt.

200 fokos sütőbe téve 20-22 perc alatt szép aranybarnára sütjük.

Jó étvágyat kívánok!

Tipp:

https://receptneked.hu/befozes/daralt-medvehagyma-pesto-alap/