Zöldséges sertéstokány recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- kb 50 dkg sertéscomb
- 15 dkg zöldborsó
- 20 dkg vegyes zöldség (karfiol, brokkoli és répa nálunk)
- 5 dkg füstölt szalonna
- 4 ek finomliszt
- 1 tk (füstölt) pirospaprika
- 1 tk fokhagyma granulátum
- 1 tk őrölt bors
- 2 tk só
- 5-6 dl víz
- kevés olaj
Elkészítése:
A húst és a szalonnát felcsíkozzuk.
A liszthez hozzáadjuk a sót, borsot, paprikát és a fokhagyma port, majd alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a húst és alaposan összeforgatjuk a fűszerezett liszttel, hogy mindenhol befedje.
Egy nagyobb serpenyőben kevés olajat felhevítünk, majd rátesszük a szalonnát és a zsírját kisütjük.
Amikor a szalonna zsírja kisült, akkor rátesszük a húst (a lisztet, amit nem vett fel, azt az edényben hagyjuk, nem tesszük bele az ételbe) és mindegyik oldalára kérget pirítunk.
Amikor már színe van a húsnak, akkor kb 4,5-5 dl vízzel felöntjük és fedő alatt pároljuk. Időnként keverjük meg!
Amikor félig megfőtt a hús, akkor adjuk hozzá a vegyes zöldségeket és ha szükséges, kevés vizet és fedő alatt pároljuk majdnem készre.
Kb az utolsó 10 percben adjuk hozzá a borsót és készre főzzük az ételt. Közben kevergetjük és ha szükséges, akkor kevés vizet is önthetünk még hozzá.
Készíthetünk hozzá rizst, bulgurt vagy másmilyen köretet és tálaláskor adhatunk mellé savanyúságot is.