Zöldséges sertéstokány recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- kb 50 dkg sertéscomb
- 15 dkg zöldborsó
- 20 dkg vegyes zöldség (karfiol, brokkoli és répa nálunk)
- 5 dkg füstölt szalonna
- 4 ek finomliszt
- 1 tk (füstölt) pirospaprika
- 1 tk fokhagyma granulátum
- 1 tk őrölt bors
- 2 tk só
- 5-6 dl víz
- kevés olaj
Elkészítése:
A húst és a szalonnát felcsíkozzuk.
A liszthez hozzáadjuk a sót, borsot, paprikát és a fokhagyma port, majd alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a húst és alaposan összeforgatjuk a fűszerezett liszttel, hogy mindenhol befedje.
Egy nagyobb serpenyőben kevés olajat felhevítünk, majd rátesszük a szalonnát és a zsírját kisütjük.
Amikor a szalonna zsírja kisült, akkor rátesszük a húst (a lisztet, amit nem vett fel, azt az edényben hagyjuk, nem tesszük bele az ételbe) és mindegyik oldalára kérget pirítunk.
Amikor már színe van a húsnak, akkor kb 4,5-5 dl vízzel felöntjük és fedő alatt pároljuk. Időnként keverjük meg!
Amikor félig megfőtt a hús, akkor adjuk hozzá a vegyes zöldségeket és ha szükséges, kevés vizet és fedő alatt pároljuk majdnem készre.
Kb az utolsó 10 percben adjuk hozzá a borsót és készre főzzük az ételt. Közben kevergetjük és ha szükséges, akkor kevés vizet is önthetünk még hozzá.
Készíthetünk hozzá rizst, bulgurt vagy másmilyen köretet és tálaláskor adhatunk mellé savanyúságot is.
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »