Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vagdalt hús krumplival recept

Vagdalt hús krumplival
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 500 g darált hús
    • 1 vöröshagyma
    • 1 bagett (nagy)
    • tej (áztatáshoz)
    • 2 ek fűszerkeverék
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 gerezd fokhagyma
    • őrölt bors
    • őrölt kömény
    • fűszerpaprika
    • burgonya (főtt)

    Elkészítése:

    A bagettet leöntjük tejjel és hagyjuk ázni. Az apróra vágott vöröshagymát olajon megdinszteljük.

    A darált húshoz hozzáadjuk a 2 evőkanál fűszerkeveréket, a tejből kinyomkodott bagettet, a kész vöröshagymát, a tojásokat, átpréselt fokhagymát, majd megízesítjük sóval, borssal, pirospaprikával, köménnyel. Alaposan átkeverjük. A főtt krumplit megtisztítjuk.

    Sütőforma aljába (nem kell kizsírozni!) tegyünk egy réteg főtt krumplit (karikára vágva) majd felváltva tegyünk rá húst és negyedekbe vágott krumplit.

    Előmelegített sütőben 200 fokon, kb. 30-45 percet sütjük (sütőfüggő). Savanyúsággal tálaljuk.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá