Töltött szűzpecsenye sertéshálóban recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2 db nagyobb sertésszűz
- 30 dkg darált sertésdagadó
- 1 kk só
- 1 nagy csipet bors
- 1 tk fűszerpaprika
- 2 nagyobb gerezd fokhagyma
- 15 dkg aszalt szilva
- 20 dkg (cheddar) sajt
- 1 kis üveg egész gombakonzerv
- 2 db 40×30 cm-es sertésháló
- 3 szál rozmaring
- 4 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
A sertéshálót legalább 2 órára vízbe áztatjuk, végül egy konyharuhára kiterítve hagyjuk lecsepegni, megszikkadni.
A darált húsban elkeverjük a sót, a paprikát, a borsot és a reszelt fokhagymát, majd jól összedolgozzuk, illetve kolbászhúst készítünk.
A gombafejeket a levéről leszűrjük, a sajtot ujjnyi vastag csíkokra vágjuk.
A szűzpecsenyéket egy hosszú, vékonypengéjű késsel középen felszúrjuk (vagy még az üzletben megkérjük rá a hentest) és a kolbászhúst a gombafejekkel, az aszaltszilvával és a cheddarral szorosan beletöltjük. Végül a hálóba beletekerjük, a végeit spárgával megkötjük és a fennmaradt részt levágjuk.
Egy tepsit vízzel kiöblítünk, beleteszünk 3-4 gerezd fokhagymát, 3 szál friss rozmaringot, rátesszük a szüzeket és lefedve legalább 2,5 órán át 200 fokon pároljuk, majd levesszük a fóliát és 25-30 perc alatt pirosra, ropogósra sütjük.
Miután elkészült, óvatosan tálcára tesszük és 15 percet pihentetjük, majd felszeleteljük és tálaljuk.
Ünnepi sültnek maximálisan megállja a helyét.
Jó étvágyat kívánok!