Töltött szűzérme hidegtálon recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 db sertés szűzérme
- 15-20 dkg 80%-os kolbászhús (só, bors, fokhagyma, fűszerpaprika ízlés szerint hozzáadva)
- 4 db ujjnyi csík füstölt sajt
- 7-8 szem aszalt szilva (magozott)
- csipet só
- csipet bors
- 5-6 ek folyékony sertészsír
Elkészítése:
A szűzérmét vékony, hosszú pengéjű hegyes késsel felszúrjuk (ha nem megy, kérjük meg a hentest) és vastagabb fakanál nyelével vagy a hüvelykujjunkkal apránként beletöltjük a kolbászhúst a sajtokkal és az aszalt szilvával.
Ne sajnáljuk, keményebbre is lehet tölteni, de arra azért figyeljünk, hogy a laza szerkezetű húsrostok ne repedjenek szét!!
Minden oldalát enyhén sózzuk, borsozzuk.
Egy kisebb keskeny tepsibe vagy tűzálló tálba beleöntünk 1dl vizet, ráhelyezzük a megtöltött szűzpecsenyét, alufóliával légmentesen lezárjuk és 200 fokon pároljuk jó bő 65-70 percen át.
Ezután levesszük a tetejét vagy alufóliát és leöntjük róla a keletkezett lét.
Végül a sertészsírt a húsra kanalazzuk és visszatesszük a sütőbe, de most már fólia nélkül egyszeri átfordítással kb 20-22 perc alatt szép világosbarnára sütjük, pirítjuk.
Miután elkészült a hús, tálcára tesszük és legalább 15-20 percet pihentetjük, így a szeletelésnél szépen egyben marad, nem fognak darabosra szétesni a szűzérmék!
Salátalevelekkel kirakott tálcán, ízlés szerint főtt tojással, zöldségekkel díszítve tálaljuk!
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »