Hozzávalók:
Elkészítése:
A szűzérmét vékony, hosszú pengéjű hegyes késsel felszúrjuk (ha nem megy, kérjük meg a hentest) és vastagabb fakanál nyelével vagy a hüvelykujjunkkal apránként beletöltjük a kolbászhúst a sajtokkal és az aszalt szilvával.
Ne sajnáljuk, keményebbre is lehet tölteni, de arra azért figyeljünk, hogy a laza szerkezetű húsrostok ne repedjenek szét!!
Minden oldalát enyhén sózzuk, borsozzuk.
Egy kisebb keskeny tepsibe vagy tűzálló tálba beleöntünk 1dl vizet, ráhelyezzük a megtöltött szűzpecsenyét, alufóliával légmentesen lezárjuk és 200 fokon pároljuk jó bő 65-70 percen át.
Ezután levesszük a tetejét vagy alufóliát és leöntjük róla a keletkezett lét.
Végül a sertészsírt a húsra kanalazzuk és visszatesszük a sütőbe, de most már fólia nélkül egyszeri átfordítással kb 20-22 perc alatt szép világosbarnára sütjük, pirítjuk.
Miután elkészült a hús, tálcára tesszük és legalább 15-20 percet pihentetjük, így a szeletelésnél szépen egyben marad, nem fognak darabosra szétesni a szűzérmék!
Salátalevelekkel kirakott tálcán, ízlés szerint főtt tojással, zöldségekkel díszítve tálaljuk!
Jó étvágyat kívánok!