Töltött sertésdagadó recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 szép nagyobb dagadó
- 3 db zsemle
- 5 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 csokor petrezselyem levél
- só, bors
- 30 dkg csirkemáj
- 2 fej hagyma
- pici olaj
- fokhagypapor
Elkészítése:
A dagadót a hentessel felszúrattam, kívül-belül megsóztam és állni hagytam, amíg a tölteléket elkészítettem.
Zsemléket felkockáztam, ráütöttem a tojásokat, jól összekavartam és állni hagytam, amíg a vöröshagymát pici olajon megfonnyasztottam (almareszelőn reszeltem le).
Beletettem az apróra felvágott csirkemájat, borsoztam, fokhagymaport és sót kevertem hozzá (nem kell sütni, csak éppen hogy összepárolódjon, mert a húsban is sülni fog).
Közben a petrezselyem levelet összevágtam apróra és azt már a zsemléhez tettem, majd a májas keveréket is beleraktam a dagadóba és hústűkkel betűztem a nyílást.
Lefóliáztam a tepsibe és kb. 60 perc alatt készre sütöttem, levettem a fóliát és megkentem a húst vajjal és pár pillanatra még visszatettem a sütőbe.
Ha kihűlt akkor lehet szépen szeletelni.
Jó étvágyat hozzá, nagyon finom lett!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »