Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött sertésdagadó recept

Töltött sertésdagadó
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 szép nagyobb dagadó
    • 3 db zsemle
    • 5 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 csokor petrezselyem levél
    • só, bors
    • 30 dkg csirkemáj
    • 2 fej hagyma
    • pici olaj
    • fokhagypapor

    Elkészítése:

    A dagadót a hentessel felszúrattam, kívül-belül megsóztam és állni hagytam, amíg a tölteléket elkészítettem.

    Zsemléket felkockáztam, ráütöttem a tojásokat, jól összekavartam és állni hagytam, amíg a vöröshagymát pici olajon megfonnyasztottam (almareszelőn reszeltem le).

    Beletettem az apróra felvágott csirkemájat, borsoztam, fokhagymaport és sót kevertem hozzá (nem kell sütni, csak éppen hogy összepárolódjon, mert a húsban is sülni fog).

    Közben a petrezselyem levelet összevágtam apróra és azt már a zsemléhez tettem, majd a májas keveréket is beleraktam a dagadóba és hústűkkel betűztem a nyílást.

    Lefóliáztam a tepsibe és kb. 60 perc alatt készre sütöttem, levettem a fóliát és megkentem a húst vajjal és pár pillanatra még visszatettem a sütőbe.

    Ha kihűlt akkor lehet szépen szeletelni.

    Jó étvágyat hozzá, nagyon finom lett!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá