Töltött sertésdagadó

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Töltött sertésdagadó

Hozzávalók:

  • 1 szép nagyobb dagadó
  • 3 db zsemle
  • 5 db tojás
  • 3 csokor petrezselyem levél
  • só, bors
  • 30 dkg csirkemáj
  • 2 fej hagyma
  • pici olaj
  • fokhagypapor

Elkészítése:

A dagadót a hentessel felszúrattam, kívül-belül megsóztam és állni hagytam, amíg a tölteléket elkészítettem.

Zsemléket felkockáztam, ráütöttem a tojásokat, jól összekavartam és állni hagytam, amíg a vöröshagymát pici olajon megfonnyasztottam (almareszelőn reszeltem le).

Beletettem az apróra felvágott csirkemájat, borsoztam, fokhagymaport és sót kevertem hozzá (nem kell sütni, csak éppen hogy összepárolódjon, mert a húsban is sülni fog).

Közben a petrezselyem levelet összevágtam apróra és azt már a zsemléhez tettem, majd a májas keveréket is beleraktam a dagadóba és hústűkkel betűztem a nyílást.

Lefóliáztam a tepsibe és kb. 60 perc alatt készre sütöttem, levettem a fóliát és megkentem a húst vajjal és pár pillanatra még visszatettem a sütőbe.

Ha kihűlt akkor lehet szépen szeletelni.

Jó étvágyat hozzá, nagyon finom lett!