Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött, rántott karaj recept

Töltött, rántott karaj
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 70 dkg csont nélküli karaj szeletelve
    • só ízlés szerint

    A töltelékhez:

    • 2 zsemle
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • só ízlés szerint
    • őrölt bors ízlés szerint
    • 1 kisebb fej vöröshagyma reszelve
    • 1 gerezd fokhagyma reszelve
    • 1 kisebb csokor petrezselyemzöld aprítva
    • 4 cikk sajt
    • 2 ek étolaj

    A panírozáshoz:

    • 10 dkg liszt
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg zsemlemorzsa

    A körethez:

    • 1 kg burgogya
    • ételízesítő
    • 2 ek folyékony margarin
    • 1 kis csokor petrezselyemzöld aprítva

    A paradicsomsalátához:

    • 0,5 kg paradicsom
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 tk ecet
    • 1 tk olívaolaj
    • só ízlés szerint
    • őrölt bors ízlés szerint
    • 1 kis csokor petrezselyemzöld aprítva

    Elkészítése:

    A karajt 1,5 cm-es darabokra szeljük fel. Klopfoljuk ki vékonyra és szórjuk meg mindkét oldalát sóval.

    A zsemléket vízben áztassuk meg, majd facsarjuk ki. A felhevített étolajon dinszteljük meg a hagymákat, majd adjuk hozzá a kinyomkodott zsemléket, fűszerezzük, majd öntsük rá a felvert tojást, a petrezselyemzöldet és az egészet süssük össze.

    A tűzről levéve a feldarabolt sajtot is keverjük hozzá. Ha kell, akkor még ízesíthetjük fűszerekkel.

    A hús szeleteken elosztjuk a tölteléket. Az egész szeleteket bekenjük a masszával és feltekerjük.

    Lisztbe, tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk és lassú tűznél, fedő alatt étolajban kisütjük. Ha kicsit hűl, szépen lehet majd szeletelni.

    Karikára vágjuk a paradicsomot és fél karikára a hagymát. Egy tálba tesszük a paradicsom negyedét, rá a hagyma negyedét szálakra szedve. Sót és borsot szórunk rá. A maradék alapanyagokat ugyanígy rétegezzük rá. A végén ecettel és olajjal locsoljuk, majd petrezselyemzölddel bőven megszórjuk. Fogyasztás előtt legalább egy órát hűtőben pihentetjük.

    A burgonyát megmossuk, sós vízben, hájában megfőzzük. Leszűrjük és a héját lehúzzuk. Feldaraboljuk, egy tálba tesszük, kevés vegetával megszórjuk, a zöldséggel és folyékony margarinnal elkeverjük.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá