Töltött, rántott karaj recept

Hozzávalók:
- 70 dkg csont nélküli karaj szeletelve
- só ízlés szerint
A töltelékhez:
- 2 zsemle
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só ízlés szerint
- őrölt bors ízlés szerint
- 1 kisebb fej vöröshagyma reszelve
- 1 gerezd fokhagyma reszelve
- 1 kisebb csokor petrezselyemzöld aprítva
- 4 cikk sajt
- 2 ek étolaj
A panírozáshoz:
- 10 dkg liszt
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg zsemlemorzsa
A körethez:
- 1 kg burgogya
- só
- ételízesítő
- 2 ek folyékony margarin
- 1 kis csokor petrezselyemzöld aprítva
A paradicsomsalátához:
- 0,5 kg paradicsom
- 1 fej vöröshagyma
- 1 tk ecet
- 1 tk olívaolaj
- só ízlés szerint
- őrölt bors ízlés szerint
- 1 kis csokor petrezselyemzöld aprítva
Elkészítése:
A karajt 1,5 cm-es darabokra szeljük fel. Klopfoljuk ki vékonyra és szórjuk meg mindkét oldalát sóval.
A zsemléket vízben áztassuk meg, majd facsarjuk ki. A felhevített étolajon dinszteljük meg a hagymákat, majd adjuk hozzá a kinyomkodott zsemléket, fűszerezzük, majd öntsük rá a felvert tojást, a petrezselyemzöldet és az egészet süssük össze.
A tűzről levéve a feldarabolt sajtot is keverjük hozzá. Ha kell, akkor még ízesíthetjük fűszerekkel.
A hús szeleteken elosztjuk a tölteléket. Az egész szeleteket bekenjük a masszával és feltekerjük.
Lisztbe, tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk és lassú tűznél, fedő alatt étolajban kisütjük. Ha kicsit hűl, szépen lehet majd szeletelni.
Karikára vágjuk a paradicsomot és fél karikára a hagymát. Egy tálba tesszük a paradicsom negyedét, rá a hagyma negyedét szálakra szedve. Sót és borsot szórunk rá. A maradék alapanyagokat ugyanígy rétegezzük rá. A végén ecettel és olajjal locsoljuk, majd petrezselyemzölddel bőven megszórjuk. Fogyasztás előtt legalább egy órát hűtőben pihentetjük.
A burgonyát megmossuk, sós vízben, hájában megfőzzük. Leszűrjük és a héját lehúzzuk. Feldaraboljuk, egy tálba tesszük, kevés vegetával megszórjuk, a zöldséggel és folyékony margarinnal elkeverjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »