Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött karajszeletek recept

Töltött karajszeletek
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 4 szelet karaj csont nélkül
    • 8 szelet bacon szalonna
    • 4 szelet trappista sajt
    • 2 db hegyes erős paprika
    • 2 fej lila hagyma

    A panírozáshoz:

    • 20 dkg finomliszt
    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 25 dkg zsemlemorzsa

    A sütéshez:

    • 5 dl étolaj

    Elkészítése:

    A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk. A lila hagymát megtisztítjuk, és a paprikákkal együtt, karikákra vágjuk.

    A kiterített hússzeletek egyik oldalára, teszünk 2-2 szelet bacont, sajtszeletet, két-három karika lila hagymát és paprikát, majd ráhajtjuk a hús másik felét.

    A betöltött karajszeleteket, a szokásos módon bepanírozzuk. (liszt-tojás- zsemlemorzsa) Ha szétnyílik a töltött hús, hústűvel szúrjuk össze panírozás előtt.

    Bő olajban, közepes lángon süssük meg a bepanírozott töltött karajszeleket. (magas lángon sütve kívül megsül, belül nem sül át rendesen, erre figyeljünk, hogy csak közepes lángon süssük)

    A töltött karajszelet mellé én gombás rizst, vajban párolt bébi répát és ceruzababot készítettem. De bármilyen tetszés szerinti körettel tálalható.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá