Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött fasírt recept

Töltött fasírt
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább


  • Hozzávalók:

    • 1 kg darált sertéscomb
    • 4 zsemle
    • tej (a zsemle áztatásához)
    • 2 tojás
    • fasírt fűszerkeverék
    • bors
    • 2 kk csemege fűszerpaprika
    • 1 fej vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • olaj
    • 30 dkg bacon szalonna
    • 0,5 üveg sűrített paradicsom
    • 15 dkg trappista sajt
    • 10 dkg füstölt sajt
    • 2 ek liszt
    • 1 tojás

    Elkészítése:

    A zsemlét tejbe beáztatjuk és kb. 10 perc elteltével jól kinyomkodjuk.

    A finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát 2 ek olajon üvegesre dinszteljük, a tűzről levéve hozzáadjuk a csemege fűszerpaprikát és jól elkeverjük..
    A darált húst tálba tesszük, összekeverjük a kinyomkodott zsemlével, hozzáadjuk a hagymát, és a 2 tojással, sóval, borssal, fasírt fűszerkeverékkel jól összedolgozzuk. Megkóstoljuk, ha szükséges, utánafűszerezzük.

    A sajtokat lereszeljük, egy tálban 1 tojással és a 2 ek liszttel elkeverjük.

    A húsmasszából golyókká formázunk úgy, hogy a közepébe 1 ek sajtos keveréket teszünk. Az így kapott fasírtgolyót baconnel betekerjük és egymástól kis távolságokra a tepsibe helyezzük. Sűrített paradicsommal vékonyan bekenjük.

    Alufóliával letakarjuk, és előmelegített sütőben 200 fokon sütjük 45 percig, majd a fóliát levéve pirítjuk tovább.

    Tipp:

    Amennyiben formában sütjük, úgy a formát baconnel kibéleljük, a húst elsimítjuk, majd a sajtos tölteléket rátéve ismét egy vékony réteg hússal, végül baconnel fedjük be. A tetejét sűrített paradicsommal vékonyan lekenjük.

    Én a fasírtgolyókat muffin papírba tettem, melyet kevés zsiradékkal kentem be, hogy ne ragadjon a baconhoz.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek