Töltött fasírt

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Töltött fasírt

Hozzávalók:

  • 1 kg darált sertéscomb
  • 4 zsemle
  • tej (a zsemle áztatásához)
  • 2 tojás
  • fasírt fűszerkeverék
  • bors
  • 2 kk csemege fűszerpaprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • olaj
  • 30 dkg bacon szalonna
  • 0,5 üveg sűrített paradicsom
  • 15 dkg trappista sajt
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 2 ek liszt
  • 1 tojás

Elkészítése:

A zsemlét tejbe beáztatjuk és kb. 10 perc elteltével jól kinyomkodjuk.

A finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát 2 ek olajon üvegesre dinszteljük, a tűzről levéve hozzáadjuk a csemege fűszerpaprikát és jól elkeverjük..
A darált húst tálba tesszük, összekeverjük a kinyomkodott zsemlével, hozzáadjuk a hagymát, és a 2 tojással, sóval, borssal, fasírt fűszerkeverékkel jól összedolgozzuk. Megkóstoljuk, ha szükséges, utánafűszerezzük.

A sajtokat lereszeljük, egy tálban 1 tojással és a 2 ek liszttel elkeverjük.

A húsmasszából golyókká formázunk úgy, hogy a közepébe 1 ek sajtos keveréket teszünk. Az így kapott fasírtgolyót baconnel betekerjük és egymástól kis távolságokra a tepsibe helyezzük. Sűrített paradicsommal vékonyan bekenjük.

Alufóliával letakarjuk, és előmelegített sütőben 200 fokon sütjük 45 percig, majd a fóliát levéve pirítjuk tovább.

Tipp:

Amennyiben formában sütjük, úgy a formát baconnel kibéleljük, a húst elsimítjuk, majd a sajtos tölteléket rátéve ismét egy vékony réteg hússal, végül baconnel fedjük be. A tetejét sűrített paradicsommal vékonyan lekenjük.

Én a fasírtgolyókat muffin papírba tettem, melyet kevés zsiradékkal kentem be, hogy ne ragadjon a baconhoz.