Töltött fasírozott recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg darált hús
- 1 nagyobb fej vöröshagyma apróra vágva
- 1 szikkadt zsemle tejben áztatva
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 gerezd aprított fokhagyma
- ízlés szerint, só bors, fűszerpaprika
Töltelék:
- 3 szelet (prágai) sonka
- 10 dkg gomba
- 10 dkg reszelt sajt ízlés szerint
Elkészítése:
Keverjük össze a darált húst, a kinyomkodott zsemlét és az összes többi hozzávalót. Alaposan gyúrjuk össze és tegyük fél órára a hűtőbe.
Közben készítsünk elő egy alufóliát, vékonyan kenjük le olajjal és két centiméter vastagon terítsük el rajta húst. A húsra fektetjük a sonka szeleteket, majd megszórjuk reszelt sajttal és gombával.
Tekerjük fel fólia segítségével és szorosan csomagoljuk be. Tepsibe fektetjük és 180 fokra előmelegített sütőben nagyjából 40 perc alatt készre sütjük.
Kicsomagoljuk a fóliából, visszatoljuk a sütőbe és a pecsenyével locsolgatva szép pirosra sütjük.
Tipp:
Mindig készítek szárított gombát, ezért én azt tettem bele. Előtte vízben áztattam. Ha nyers gombával készül, akkor előtte érdemes pici zsiradékon átpirítani a gombát.