Töltött fasírozott recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg darált hús
- 1 nagyobb fej vöröshagyma apróra vágva
- 1 szikkadt zsemle tejben áztatva
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 gerezd aprított fokhagyma
- ízlés szerint, só bors, fűszerpaprika
Töltelék:
- 3 szelet (prágai) sonka
- 10 dkg gomba
- 10 dkg reszelt sajt ízlés szerint
Elkészítése:
Keverjük össze a darált húst, a kinyomkodott zsemlét és az összes többi hozzávalót. Alaposan gyúrjuk össze és tegyük fél órára a hűtőbe.
Közben készítsünk elő egy alufóliát, vékonyan kenjük le olajjal és két centiméter vastagon terítsük el rajta húst. A húsra fektetjük a sonka szeleteket, majd megszórjuk reszelt sajttal és gombával.
Tekerjük fel fólia segítségével és szorosan csomagoljuk be. Tepsibe fektetjük és 180 fokra előmelegített sütőben nagyjából 40 perc alatt készre sütjük.
Kicsomagoljuk a fóliából, visszatoljuk a sütőbe és a pecsenyével locsolgatva szép pirosra sütjük.
Tipp:
Mindig készítek szárított gombát, ezért én azt tettem bele. Előtte vízben áztattam. Ha nyers gombával készül, akkor előtte érdemes pici zsiradékon átpirítani a gombát.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »










