Töltött fasírozott recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg darált hús
- 1 nagyobb fej vöröshagyma apróra vágva
- 1 szikkadt zsemle tejben áztatva
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 gerezd aprított fokhagyma
- ízlés szerint, só bors, fűszerpaprika
Töltelék:
- 3 szelet (prágai) sonka
- 10 dkg gomba
- 10 dkg reszelt sajt ízlés szerint
Elkészítése:
Keverjük össze a darált húst, a kinyomkodott zsemlét és az összes többi hozzávalót. Alaposan gyúrjuk össze és tegyük fél órára a hűtőbe.
Közben készítsünk elő egy alufóliát, vékonyan kenjük le olajjal és két centiméter vastagon terítsük el rajta húst. A húsra fektetjük a sonka szeleteket, majd megszórjuk reszelt sajttal és gombával.
Tekerjük fel fólia segítségével és szorosan csomagoljuk be. Tepsibe fektetjük és 180 fokra előmelegített sütőben nagyjából 40 perc alatt készre sütjük.
Kicsomagoljuk a fóliából, visszatoljuk a sütőbe és a pecsenyével locsolgatva szép pirosra sütjük.
Tipp:
Mindig készítek szárított gombát, ezért én azt tettem bele. Előtte vízben áztattam. Ha nyers gombával készül, akkor előtte érdemes pici zsiradékon átpirítani a gombát.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »










