Töltött dagadó recept

Hozzávalók:
- 1 kg sertésdagadó
- 4 szelet kenyér (vagy zsemle)
- 1 ek sertészsír
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- oregánó ízlés szerint
- kakukkfű ízlés szerint
- bazsalikom ízlés szerint
- majoránna ízlés szerint
Elkészítése:
A dagadót felszúrjuk, zsebet készítünk.
A kockára vágott hagymákat megfonnyasztjuk a zsíron.
A kenyeret vagy zsemlét vízben megáztatjuk. Kinyomkodás után a hagymára tesszük és ráütjük a tojásokat és befűszerezzük ízlés szerint. Jól elkeverjük, hogy a kenyér szétmenjen. Átforgatjuk a tűzön pár perc alatt.
Beletöltjük a húsba a tölteléket, a végeit pedig összetűzzük.
Tepsibe tesszük és 200 fokon kb 1-1,5 óra alatt megsütjük. Néha locsoljuk meg a saját zsírjával. Ellenőrizhetjük is hogy átsült-e. Ha beleszúrunk egy hústűt és ha nem ragad rá a töltelék, akkor átsült.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »