Töltött dagadó recept

Hozzávalók:
- 1 kg sertésdagadó
- 4 szelet kenyér (vagy zsemle)
- 1 ek sertészsír
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- oregánó ízlés szerint
- kakukkfű ízlés szerint
- bazsalikom ízlés szerint
- majoránna ízlés szerint
Elkészítése:
A dagadót felszúrjuk, zsebet készítünk.
A kockára vágott hagymákat megfonnyasztjuk a zsíron.
A kenyeret vagy zsemlét vízben megáztatjuk. Kinyomkodás után a hagymára tesszük és ráütjük a tojásokat és befűszerezzük ízlés szerint. Jól elkeverjük, hogy a kenyér szétmenjen. Átforgatjuk a tűzön pár perc alatt.
Beletöltjük a húsba a tölteléket, a végeit pedig összetűzzük.
Tepsibe tesszük és 200 fokon kb 1-1,5 óra alatt megsütjük. Néha locsoljuk meg a saját zsírjával. Ellenőrizhetjük is hogy átsült-e. Ha beleszúrunk egy hústűt és ha nem ragad rá a töltelék, akkor átsült.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »