Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejfölös gombás sertéstokány recept

Tejfölös gombás sertéstokány
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
  • Hozzávalók

    • 500 g sertéscomb
    • 1 db vöröshagyma
    • 150 g csiperkegomba
    • 1,5 dl tejföl (20%)
    • 1 teáskanál fűszerpaprika
    • őrölt feketebors
    • 2 evőkanál étolaj
    • 1 csapott evőkanál finomliszt

    Elkészítése:

    A húst alaposan megmossuk, lecsöpögtetjük, majd vékony csíkokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk.

    Egy nagyobb lábasban az olajon üvegesre pirítjuk a hagymát. Hozzáadjuk a csíkokra vágott húst, és fehéredésig pirítjuk.

    Megszórjuk a fűszerpaprikával, ízlés szerint sóval és őrölt feketeborssal. Felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje a húst, majd közepes lángon főzzük, amíg a hús megpuhul, és a folyadék nagy része elpárolog. (Fedő nélkül főzve a szaft pont addigra sűrűsödik be, mire a hús omlós lesz.)

    A puha húshoz hozzáadjuk a szeletelt gombát, és 5 percig együtt főzzük.

    Közben a tejfölt simára keverjük a liszttel, majd a tokányhoz adjuk. Folyamatos keverés mellett összeforraljuk, amíg a szaft besűrűsödik és krémes állagú lesz.

    Tálalás

    Melegen tálaljuk, köretként főtt tésztát, rizst vagy galuskát kínálhatunk mellé.

    Tipp

    Ha szeretnénk még szaftosabb ételt, a víz helyett használhatunk alaplevet is.

    Hozzáadom a receptfüzethez
  • Ajánlott cikkek