Hozzávalók
Elkészítése:
A húst alaposan megmossuk, lecsöpögtetjük, majd vékony csíkokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk.
Egy nagyobb lábasban az olajon üvegesre pirítjuk a hagymát. Hozzáadjuk a csíkokra vágott húst, és fehéredésig pirítjuk.
Megszórjuk a fűszerpaprikával, ízlés szerint sóval és őrölt feketeborssal. Felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje a húst, majd közepes lángon főzzük, amíg a hús megpuhul, és a folyadék nagy része elpárolog. (Fedő nélkül főzve a szaft pont addigra sűrűsödik be, mire a hús omlós lesz.)
A puha húshoz hozzáadjuk a szeletelt gombát, és 5 percig együtt főzzük.
Közben a tejfölt simára keverjük a liszttel, majd a tokányhoz adjuk. Folyamatos keverés mellett összeforraljuk, amíg a szaft besűrűsödik és krémes állagú lesz.
Melegen tálaljuk, köretként főtt tésztát, rizst vagy galuskát kínálhatunk mellé.
Ha szeretnénk még szaftosabb ételt, a víz helyett használhatunk alaplevet is.