Tepsis tarja recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 15 dkg húsos szalonna
- fél kg tarja
- fél kg burgonya
- 5 dkg vaj
- 5 gerezd fokhagyma
- majoránna
- őrölt kömény
- só, bors
Elkészítése:
A húst kb 1 cm-es darabra vágjuk. Ízlés szerint fűszerezzük egy kis olaj hozzáadásával.
A burgonyát nagyobb kockákra vágjuk, megsózzuk és a tepsibe tesszük. Rátesszük a feldarabolt szalonnát és a fokhagyma gerezdeket is, majd rárakjuk a húst, a kisebb darabokra vágott vajat is és egy kis vizet, olajat öntünk alá.
Alufóliával letakarjuk és 180 fokos sütőbe toljuk.
Amikor puhára sült, levesszük az alufóliát és pirosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »









