Tepsis csülök recept

Hozzávalók:
- 1,3 kg csont nélküli csülök
- 4 evőkanál étolaj
- 3 gerezd zúzott fokhagyma
- 1/2 evőkanál flekken fűszerkeverék
- 1 kiskanál só
Körethez:
- 1 kg burgonya
- 1 evőkanál étolaj
- 1/2 evőkanál steakburgonya fűszerkeverék
- 2-3 fej hagyma félbe vágva
Elkészítése:
A csülkön lévő bőrt egy éles késsel irdaljuk be.
A pác hozzávalóit keverjük el, majd dörzsöljük bele a húsba és a a csülők bőrébe is. A burgonyát vágjuk tetszőleges darabokra.
Az olajban keverjük el a steakburgonya fűszerkeveréket és forgassuk bele a burgonyákat, majd rakjuk a csülök mellé a tepsibe.
A nagyobb hagymákat vágjuk félbe, majd rakjuk a tepsibe.
Előmelegített sütőben 170 C°-on alufóliával letakarva kb 70-80 percig süssük. Vegyük le a fóliát a tepsiről és ha puha a hús, locsoljuk meg a kisülő szafttal.
A felesleges szaftot öntsük egy kis tálba. Tegyük vissza a sütőbe a húst 190 C°-on kb 10 percre, majd vegyük ki és ismét locsoljuk meg a szafttal. Rakjuk vissza még kb 10 percre és süssük szép pirosra a húst és a bőrét.
Tálalás előtt pihentessük pár percig az elkészült csülköt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »