Tepsis csülök recept
Hozzávalók:
- 1,3 kg csont nélküli csülök
- 4 evőkanál étolaj
- 3 gerezd zúzott fokhagyma
- 1/2 evőkanál flekken fűszerkeverék
- 1 kiskanál só
Körethez:
- 1 kg burgonya
- 1 evőkanál étolaj
- 1/2 evőkanál steakburgonya fűszerkeverék
- 2-3 fej hagyma félbe vágva
Elkészítése:
A csülkön lévő bőrt egy éles késsel irdaljuk be.
A pác hozzávalóit keverjük el, majd dörzsöljük bele a húsba és a a csülők bőrébe is. A burgonyát vágjuk tetszőleges darabokra.
Az olajban keverjük el a steakburgonya fűszerkeveréket és forgassuk bele a burgonyákat, majd rakjuk a csülök mellé a tepsibe.
A nagyobb hagymákat vágjuk félbe, majd rakjuk a tepsibe.
Előmelegített sütőben 170 C°-on alufóliával letakarva kb 70-80 percig süssük. Vegyük le a fóliát a tepsiről és ha puha a hús, locsoljuk meg a kisülő szafttal.
A felesleges szaftot öntsük egy kis tálba. Tegyük vissza a sütőbe a húst 190 C°-on kb 10 percre, majd vegyük ki és ismét locsoljuk meg a szafttal. Rakjuk vissza még kb 10 percre és süssük szép pirosra a húst és a bőrét.
Tálalás előtt pihentessük pár percig az elkészült csülköt.