Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tarhonyás hús bőrös sertésből recept

Tarhonyás hús bőrös sertésből
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 kg bőrös sertéshús
    • 2 kis fej vöröshagyma
    • 10 dkg füstölt szalonna
    • 5 gerezd fokhagyma
    • 2 lecsópaprika
    • 1 paradicsom
    • kevés köménymag
    • 1 ek őrölt pirospaprika
    • őrölt bors
    • 60 dkg reszelt házi tarhonya

    Elkészítése:

    A húst feldaraboljuk. A hagymát, fokhagymát apróra vágjuk, a paprikát felcsíkozzuk, és a paradicsomot is apróra vágjuk. (Ha hámozott paradicsomot használunk, erre nincs szükség.)

    Az apróra vágott szalonnát zsírjára sütjük, és a kisült zsíron a hagymát megfonnyasztjuk, majd köménymagot teszünk hozzá. Rövid ideig együtt pirítjuk, majd beletesszük a feldarabolt húst. Megsózzuk. Mikor a hús kifehéredik, kis kérget kap, felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ne lepje el.

    Az apróra vágott paradicsom is hozzákerül, majd kicsivel később a paprikaszeletek is, valamint az őrölt paprika, a fokhagyma, és a bors is. A szalonnát végig benne hagyhatjuk, mert kitűnő ízt ad a tarhonyás húsnak, ugyanúgy, mint a kissé kövérkés hús is, ami szaftosabbá teszi az ételt.

    A házi, reszelt tarhonyát zsíron kicsit megpirítjuk, majd felöntjük vízzel. Sót adunk hozzá, és puhára főzzük.

    Tálalás előtt összekeverjük a tarhonyát a pörkölttel, így kitűnő egytálétel a végeredmény.

    Ha kicsivel bővebb lére engedtük a pörköltet ne aggódjunk, mert a tarhonya felszív a léből.Összekeverve kóstoljuk meg, és ha szükséges ízesítsünk rajta.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá