Hozzávalók:
Elkészítése:
A húst feldaraboljuk. A hagymát, fokhagymát apróra vágjuk, a paprikát felcsíkozzuk, és a paradicsomot is apróra vágjuk. (Ha hámozott paradicsomot használunk, erre nincs szükség.)
Az apróra vágott szalonnát zsírjára sütjük, és a kisült zsíron a hagymát megfonnyasztjuk, majd köménymagot teszünk hozzá. Rövid ideig együtt pirítjuk, majd beletesszük a feldarabolt húst. Megsózzuk. Mikor a hús kifehéredik, kis kérget kap, felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ne lepje el.
Az apróra vágott paradicsom is hozzákerül, majd kicsivel később a paprikaszeletek is, valamint az őrölt paprika, a fokhagyma, és a bors is. A szalonnát végig benne hagyhatjuk, mert kitűnő ízt ad a tarhonyás húsnak, ugyanúgy, mint a kissé kövérkés hús is, ami szaftosabbá teszi az ételt.
A házi, reszelt tarhonyát zsíron kicsit megpirítjuk, majd felöntjük vízzel. Sót adunk hozzá, és puhára főzzük.
Tálalás előtt összekeverjük a tarhonyát a pörkölttel, így kitűnő egytálétel a végeredmény.
Ha kicsivel bővebb lére engedtük a pörköltet ne aggódjunk, mert a tarhonya felszív a léből.Összekeverve kóstoljuk meg, és ha szükséges ízesítsünk rajta.