Szétszórt spanyol madár recept
Hozzávalók:
- 700 g sertéscomb
- 3 keményre főtt FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 szál kolbász
- 3-4 savanyú uborka
- 1-2 nagyobb fej vöröshagyma
- mustár
- pirospaprika
- őrölt feketebors
- só
- 2 ek finomliszt
- olaj
- víz
Elkészítése:
A húst megmossuk, megtisztítjuk, felkockázzuk és egy tálba tesszük. Sót, borsot és mustárt adunk hozzá. Az egészet jól össze everjük és adunk hozzá még 2 evőkanál lisztet, majd újra összeforgatjuk.
A húst forró olajon megpiritjuk, majd kiszedjük és félretesszük. A visszamaradt olajon megdinszteljük a megtisztított és felaprított hagymát. Hozzáadjuk a pirospaprikát (körülbelül egy teáskanálnyit), megkeverjük és pár percig sütjük. Vigyázzunk, hogy oda ne égjen! Visszatesszük hozzá a húst és jól összekeverjük.
Felöntjük kb 1 liter meleg vízzel (én vízforralóban felforralom), megkeverjük és letakarva hagyjuk főni.
Közben, amíg a hús párolódik, előkészítjük a többi hozzávalót. Az uborkát, tojásokat és a kolbászt apróra vágjuk.
Amikor a hús már puha, adjunk hozzá a tojást, uborkát és a kolbászt, majd még 10 percig főzzük. Végül adjunk hozzá 1-2 teáskanál mustárt és alaposan keverjük össze. Szükség esetén még sózzuk, borsozzuk és utánízesítjük.
Ha nagyon híg lenne, akkor én még egy-két merőkanálnyi levet egy pici lisszttel összekeverem és ezzel sűrítem az ételt.