Szétszórt spanyol madár recept

Hozzávalók:
- 700 g sertéscomb
- 3 keményre főtt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 szál kolbász
- 3-4 savanyú uborka
- 1-2 nagyobb fej vöröshagyma
- mustár
- pirospaprika
- őrölt feketebors
- só
- 2 ek finomliszt
- olaj
- víz
Elkészítése:
A húst megmossuk, megtisztítjuk, felkockázzuk és egy tálba tesszük. Sót, borsot és mustárt adunk hozzá. Az egészet jól össze everjük és adunk hozzá még 2 evőkanál lisztet, majd újra összeforgatjuk.
A húst forró olajon megpiritjuk, majd kiszedjük és félretesszük. A visszamaradt olajon megdinszteljük a megtisztított és felaprított hagymát. Hozzáadjuk a pirospaprikát (körülbelül egy teáskanálnyit), megkeverjük és pár percig sütjük. Vigyázzunk, hogy oda ne égjen! Visszatesszük hozzá a húst és jól összekeverjük.
Felöntjük kb 1 liter meleg vízzel (én vízforralóban felforralom), megkeverjük és letakarva hagyjuk főni.
Közben, amíg a hús párolódik, előkészítjük a többi hozzávalót. Az uborkát, tojásokat és a kolbászt apróra vágjuk.
Amikor a hús már puha, adjunk hozzá a tojást, uborkát és a kolbászt, majd még 10 percig főzzük. Végül adjunk hozzá 1-2 teáskanál mustárt és alaposan keverjük össze. Szükség esetén még sózzuk, borsozzuk és utánízesítjük.
Ha nagyon híg lenne, akkor én még egy-két merőkanálnyi levet egy pici lisszttel összekeverem és ezzel sűrítem az ételt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »