Szalontüdő petrezselymes galuskával recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tüdőhöz:
- 50 dkg sertéstüdő
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 fej vöröshagyma
- 3 db babér levél
- só ízlés szerint
- 2 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 10 dkg zeller
- 1 mokkáskanál
- 1 evőkanál mustár
- 5 evőkanál olaj
- 2 evőkanál cukor
- 2 evőkanál liszt
- 150 g tejföl
Galuskához:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 20 dkg liszt
- 1 kis csokor petrezselyemzöld
Elkészítése:
A zöldségeket megtisztítjuk és a répát, fehérrépát, zellert feldaraboljuk.
A tüdőt egy edénybe tesszük, felöntjük annyi vízzel, ami ellepi, majd adunk hozzá sót ízlés szerint, beletesszük a babérlevelet, egy fej hagymát, a fokhagymát és forrástól számítva 1 órán át főzzük.
Ha megfőtt, akkor a tüdőt kiszedjük, hideg vízzel leöblítjük. A hörgőket kivágjuk, felcsíkozzuk. A főzővízből kb 1,5-2 dl-t kiveszünk.
A tüdőhöz adjuk a zöldségeket, ráöntjük a főzőlevet és az egészet puhára főzzük.
Amikor minden megpuhul, akkor a zöldségeket kivesszük és összeturmixoljuk, majd ráöntjük a tűdőre.
Az olajon világosra pirítjuk a másik fej hagymát, amit apróra vágtunk, majd rászórjuk a lisztet és világosra pirítjuk az egészet. Felöntjük 0,5-1 dl főzőlével abból, amit félretettünk és jól elkeverjük. A tüdőhöz adjuk, majd beletesszük a mustárt és összeforraljuk.
A tejfölt elkeverjük a maradék félretett főzőlével, majd azt is tüdőhöz öntjük és újra forraljuk az egészet.
A galuskához a tojásokat elkeverjük a a liszttel és a apróra vágott petrezselyemzölddel.
Kanállal szaggatva, sós, forró vízben kifőzzük, leöblítjük és lecsepegtetjük.
Tipp:
Aki savanykásan szereti, tehet bele citromlevet is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »










