Szaftos csülökpörkölt recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 70 dkg csont nélküli sertéscsülök
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 2 ek zsír
- 1 tk só
- 0,5 kk őrölt bors
- 1 tk őrölt pirospaprika
- 1 ek házi darált pirospaprika (ennek hiányában 0,5 kápia paprika apróra vágva)
- 2 nagy gerezd fokhagyma
Elkészítése:
A csülköt alaposan megmossuk, és nagyobb (kb. 3*3cm) darabokra vágjuk, hagyjuk kicsit lecsöpögni. Megtisztítjuk, felkockázzuk a vöröshagymát és a felhevített zsíron üvegesre pároljuk. Rádobjuk a lecsöpögött húst és fehéredésig pirítjuk.
Felöntjük bőven vízzel, hogy ellepje. Meghintjük a sóval, borssal, pirospaprikával. Rázúzzuk a megtisztított fokhagymát és hozzáadjuk a darált pirospaprikát.
Fedő alatt addig főzzük, míg a hús meg nem puhul. (Ez nálam most 90 perc volt.)
A fedőt levéve hagyjuk a felesleges vizet elfőni.
Tipp:
Sós vízben főtt krumplit kínáltam hozzá, amit a sűrű szafttal locsoltam meg. Természetesen nem maradhatott el a savanyú uborka sem mellőle.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.