Szabolcsi töltött káposzta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg darált sertéshús
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 marék rizs
- só
- bors
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál pirospaprika
- 7 dl házi paradicsomlé (ha nincs akkor bolti is megfelel)
- 1 laposabb kis fej édes káposzta
- 0,5 l víz
- 1 evőkanál cukor
Elkészítése:
A káposztát leforrázzuk, majd kivágjuk a vastag ereket és óvatosan, hogy ki ne szakadjanak, leveleire bontjuk.
A darát húshoz hozzáadjuk rizst, a felaprított vöröshagymát, fokhagymát, sót, borsot, pirospaprikát, tojást.
Alaposan összegyúrjuk, majd megtöltjük vele a káposztaleveleket. (A tenyerünkbe tesszük a káposzta levelet, veszünk egy evőkanálnyit a bekevert húsból, a közepébe tesszük, ráhajtjuk az egyik oldalon és a levelet nem túl szorosra feltekerjük, a másik végét benyomjuk.)
A maradék káposztát felszeleteljük, a lábas aljára tesszük és erre rakjuk a töltelékeket (én nem tettem alá, mert az eredeti recept szerint nincs alatta, de ez ízlés dolga, sokan úgy szeretik). Felöntjük fél liter vízzel és paradicsomlé felével, sózzuk, borsozzuk, fedő alatt lassú tűzön 1,5-2 órán át főzzük.
Háromnegyed fövésben rászórjuk a cukrot, felöntjük a maradék paradicsomlével és készre főzzük.
Ha megfőtt állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »