Szabolcsi töltött káposzta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50 dkg darált sertéshús
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 3 marék rizs
- só
- bors
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál pirospaprika
- 7 dl házi paradicsomlé (ha nincs akkor bolti is megfelel)
- 1 laposabb kis fej édes káposzta
- 0,5 l víz
- 1 evőkanál cukor
Elkészítése:
A káposztát leforrázzuk, majd kivágjuk a vastag ereket és óvatosan, hogy ki ne szakadjanak, leveleire bontjuk.
A darát húshoz hozzáadjuk rizst, a felaprított vöröshagymát, fokhagymát, sót, borsot, pirospaprikát, tojást.
Alaposan összegyúrjuk, majd megtöltjük vele a káposztaleveleket. (A tenyerünkbe tesszük a káposzta levelet, veszünk egy evőkanálnyit a bekevert húsból, a közepébe tesszük, ráhajtjuk az egyik oldalon és a levelet nem túl szorosra feltekerjük, a másik végét benyomjuk.)
A maradék káposztát felszeleteljük, a lábas aljára tesszük és erre rakjuk a töltelékeket (én nem tettem alá, mert az eredeti recept szerint nincs alatta, de ez ízlés dolga, sokan úgy szeretik). Felöntjük fél liter vízzel és paradicsomlé felével, sózzuk, borsozzuk, fedő alatt lassú tűzön 1,5-2 órán át főzzük.
Háromnegyed fövésben rászórjuk a cukrot, felöntjük a maradék paradicsomlével és készre főzzük.
Ha megfőtt állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »









