Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szűzpecsenye sajtkrémes vargányával recept

Szűzpecsenye sajtkrémes vargányával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg szűzpecsenye
    • 1 ek sertés fűszerkeverék
    • 1 dl húslalaplé
    • 40 dkg trikolor spiráltészta
    • 20 dkg aprított vargánya gomba
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 tk kakukkfű
    • 1 ek frissen vágott petrezselyemzöld
    • frissen őrölt feketebors
    • 15 dkg krémsajt

    Elkészítése:

    A tésztát félkeményre főzzük, kevés olajjal meglocsoljuk, majd félretesszük.

    A húst lehártyázzuk és felszeleteljük 1 cm vastag szeletekre, majd kissé klopfoljuk ki.

    Dörzsöljük be a fűszerrel, majd felforrósított zsiradékon süssük át hirtelen átsütjük, majd visszatesszük az edénybe az összes hússzeletet, felöntjük az alaplével, majd fedő alatt puhára pároljuk.

    A gombát megmossuk, lecsepegtetjük és felvágjuk. A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és egy serpenyőben kevés zsiradékon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a gombát.

    Sózzuk, borsozzuk és kakukkfüvet adunk hozzá. Pár percig kevergetve pároljuk, majd a krémsajtot is belekeverjük, majd a petrezselymet.

    Tálaláskor a kész húsokat a tésztával és a gombás mártással tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá