Szűzpecsenye sajtkrémes vargányával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 40 dkg szűzpecsenye
  • 1 ek sertés fűszerkeverék
  • 1 dl húslalaplé
  • 40 dkg trikolor spiráltészta
  • 20 dkg aprított vargánya gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 tk kakukkfű
  • 1 ek frissen vágott petrezselyemzöld
  • frissen őrölt feketebors
  • 15 dkg krémsajt

Elkészítése:

A tésztát félkeményre főzzük, kevés olajjal meglocsoljuk, majd félretesszük.

A húst lehártyázzuk és felszeleteljük 1 cm vastag szeletekre, majd kissé klopfoljuk ki.

Dörzsöljük be a fűszerrel, majd felforrósított zsiradékon süssük át hirtelen átsütjük, majd visszatesszük az edénybe az összes hússzeletet, felöntjük az alaplével, majd fedő alatt puhára pároljuk.

A gombát megmossuk, lecsepegtetjük és felvágjuk. A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és egy serpenyőben kevés zsiradékon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a gombát.

Sózzuk, borsozzuk és kakukkfüvet adunk hozzá. Pár percig kevergetve pároljuk, majd a krémsajtot is belekeverjük, majd a petrezselymet.

Tálaláskor a kész húsokat a tésztával és a gombás mártással tálaljuk.