Sültcsülök zöldségágyon recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 hátsócsülök (keresztben felkarikázva)
- 1 ek mustár
- 1 cs magyaros sült fűszerkeverék
- 4 gerezd zúzott fokhagyma
- 4 ek olaj
- 1 kk koriander
- 1 kk egészbors
Zöldségágyhoz:
- 2 szál friss rozmaring
- 3 db babérlevél
- 6-7 db burgonya
- 1 zeller
- 2 sárgarépa
- 2 fej lilahagyma
- 1 fej fokhagyma
- 1 cukkini
- 3 ek olaj
- 1/2 cs grillzöldség fűszerkeverék
- 1 ek zsiradék
Elkészítése:
A csülköt a hentessel 2 ujjnyi szép, egyforma vastagságú karikákra (csontfűrésszel) vágassuk fel, majd már idehaza folyó vízzel mossuk meg a zsíros és a csontszilánkos hús felületét, végül papírtörlőn csorgassuk le szárazra.
A gyorspáchoz a mustárt keverjük össze az olajjal, a fokhagymával és a fűszerekkel, majd kenjük be a csülökszeletek mindkét oldalát, a peremén a bőrét is és lefedve 1 órácskára tegyük a hűtőszekrénybe pácolódni.
Ezalatt a zöldségeket megmossuk, meghámozzuk és hullámos vagy sima éles késsel karikázzuk/hasáboljuk fel (kinek melyik szimpatikus) a fokhagyma gerezdek egészben kerülnek közéjük, locsoljunk rájuk 3 ek étolajat, szórjuk meg a grill fűszerrel és jól forgassuk át, keverjük össze.
Egy nagyobb méretű (40*30 cm) tepsit kenjünk ki 1 ek zsiradékkal, alulra tegyünk rozmaringot és babérleveleket, oszlassuk el rajtuk a fűszeres zöldségeket és helyezzük a tetejére a húsokat.
Alufóliával fedjük le és 190 fokon legalább 100-110 percre tegyük az előmelegített sütőbe. Ez a jó másfél-két óra elégnek kell lennie, hogy a húsba könnyedén beleszúródjon a villa.
Távolítsuk el az alufóliát és további 20 percig süssük a húsokat készre, szép pirosra.
Jó étvágyat kívánok!