Sültcsülök zöldségágyon

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Sültcsülök zöldségágyon

Hozzávalók:

  • 1 hátsócsülök (keresztben felkarikázva)
  • 1 ek mustár
  • 1 cs magyaros sült fűszerkeverék
  • 4 gerezd zúzott fokhagyma
  • 4 ek olaj
  • 1 kk koriander
  • 1 kk egészbors

Zöldségágyhoz:

  • 2 szál friss rozmaring
  • 3 db babérlevél
  • 6-7 db burgonya
  • 1 zeller
  • 2 sárgarépa
  • 2 fej lilahagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 cukkini
  • 3 ek olaj
  • 1/2 cs grillzöldség fűszerkeverék
  • 1 ek zsiradék

Elkészítése:

A csülköt a hentessel 2 ujjnyi szép, egyforma vastagságú karikákra (csontfűrésszel) vágassuk fel, majd már idehaza folyó vízzel mossuk meg a zsíros és a csontszilánkos hús felületét, végül papírtörlőn csorgassuk le szárazra.

A gyorspáchoz a mustárt keverjük össze az olajjal, a fokhagymával és a fűszerekkel, majd kenjük be a csülökszeletek mindkét oldalát, a peremén a bőrét is és lefedve 1 órácskára tegyük a hűtőszekrénybe pácolódni.

Ezalatt a zöldségeket megmossuk, meghámozzuk és hullámos vagy sima éles késsel karikázzuk/hasáboljuk fel (kinek melyik szimpatikus) a fokhagyma gerezdek egészben kerülnek közéjük, locsoljunk rájuk 3 ek étolajat, szórjuk meg a grill fűszerrel és jól forgassuk át, keverjük össze.

Egy nagyobb méretű (40*30 cm) tepsit kenjünk ki 1 ek zsiradékkal, alulra tegyünk rozmaringot és babérleveleket, oszlassuk el rajtuk a fűszeres zöldségeket és helyezzük a tetejére a húsokat.

Alufóliával fedjük le és 190 fokon legalább 100-110 percre tegyük az előmelegített sütőbe. Ez a jó másfél-két óra elégnek kell lennie, hogy a húsba könnyedén beleszúródjon a villa.

Távolítsuk el az alufóliát és további 20 percig süssük a húsokat készre, szép pirosra.

Jó étvágyat kívánok!