Sült oldalas sütőzacskóban sütve recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2 kg sertésoldalas
- 1 vöröshagyma
- 5-6 gerezd fokhagyma
- 1 kaliforniai paprika
- só
- bors
- paprika
Elkészítése:
Az oldalast felszeleteljük. A szeleteket egyenként befűszerezzük só, bors, paprika keverékével. Tálba rakjuk, kevés olajjal meglocsoljuk, és legalább egy órát hűtőben pihentetjük.
Megtisztítjuk a hagymát, fokhagymát, paprikát, és szeletekre vágjuk.
Előkészítünk egy tepsit, az oldalas szeleteket belerakjuk egy sütőzacskóba, közé rakjuk a paprika, hagyma és fokhagyma szeleteket. A zacskót lezárjuk, tepsibe tesszük, tetején pár lyukat szúrunk, hogy a keletkezett gőz eltávozzon.
Az így (saját levében) párolt oldalas sokkal ízletesebb, megőrzi zamatait, és a vitaminok is megmaradnak.
Előmelegített sütőben, 200 fokon sütjük 60 percig, majd kivágjuk a zacskót, és eltávolítjuk. A tepsit visszatesszük a sütőbe, és az oldalasokat saját szaftjában hagyjuk sülni, amíg szép pirosak lesznek.
Tipp:
Az így elkészített oldalast kimondottan krumplipürével és uborka savanyúsággal ajánlom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »









