Sült oldalas sütőzacskóban sütve recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 kg sertésoldalas
- 1 vöröshagyma
- 5-6 gerezd fokhagyma
- 1 kaliforniai paprika
- só
- bors
- paprika
Elkészítése:
Az oldalast felszeleteljük. A szeleteket egyenként befűszerezzük só, bors, paprika keverékével. Tálba rakjuk, kevés olajjal meglocsoljuk, és legalább egy órát hűtőben pihentetjük.
Megtisztítjuk a hagymát, fokhagymát, paprikát, és szeletekre vágjuk.
Előkészítünk egy tepsit, az oldalas szeleteket belerakjuk egy sütőzacskóba, közé rakjuk a paprika, hagyma és fokhagyma szeleteket. A zacskót lezárjuk, tepsibe tesszük, tetején pár lyukat szúrunk, hogy a keletkezett gőz eltávozzon.
Az így (saját levében) párolt oldalas sokkal ízletesebb, megőrzi zamatait, és a vitaminok is megmaradnak.
Előmelegített sütőben, 200 fokon sütjük 60 percig, majd kivágjuk a zacskót, és eltávolítjuk. A tepsit visszatesszük a sütőbe, és az oldalasokat saját szaftjában hagyjuk sülni, amíg szép pirosak lesznek.
Tipp:
Az így elkészített oldalast kimondottan krumplipürével és uborka savanyúsággal ajánlom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »