Hozzávalók:
Elkészítése:
Az oldalast felszeleteljük. A szeleteket egyenként befűszerezzük só, bors, paprika keverékével. Tálba rakjuk, kevés olajjal meglocsoljuk, és legalább egy órát hűtőben pihentetjük.
Megtisztítjuk a hagymát, fokhagymát, paprikát, és szeletekre vágjuk.
Előkészítünk egy tepsit, az oldalas szeleteket belerakjuk egy sütőzacskóba, közé rakjuk a paprika, hagyma és fokhagyma szeleteket. A zacskót lezárjuk, tepsibe tesszük, tetején pár lyukat szúrunk, hogy a keletkezett gőz eltávozzon.
Az így (saját levében) párolt oldalas sokkal ízletesebb, megőrzi zamatait, és a vitaminok is megmaradnak.
Előmelegített sütőben, 200 fokon sütjük 60 percig, majd kivágjuk a zacskót, és eltávolítjuk. A tepsit visszatesszük a sütőbe, és az oldalasokat saját szaftjában hagyjuk sülni, amíg szép pirosak lesznek.
Az így elkészített oldalast kimondottan krumplipürével és uborka savanyúsággal ajánlom.