Sült oldalas sütőzacskóban sütve

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 kg sertésoldalas
  • 1 vöröshagyma
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 1 kaliforniai paprika
  • bors
  • paprika

Elkészítése:

Az oldalast felszeleteljük. A szeleteket egyenként befűszerezzük só, bors, paprika keverékével. Tálba rakjuk, kevés olajjal meglocsoljuk, és legalább egy órát hűtőben pihentetjük.

Megtisztítjuk a hagymát, fokhagymát, paprikát, és szeletekre vágjuk.

Előkészítünk egy tepsit, az oldalas szeleteket belerakjuk egy sütőzacskóba, közé rakjuk a paprika, hagyma és fokhagyma szeleteket. A zacskót lezárjuk, tepsibe tesszük, tetején pár lyukat szúrunk, hogy a keletkezett gőz eltávozzon.

Az így (saját levében) párolt oldalas sokkal ízletesebb, megőrzi zamatait, és a vitaminok is megmaradnak.

Előmelegített sütőben, 200 fokon sütjük 60 percig, majd kivágjuk a zacskót, és eltávolítjuk. A tepsit visszatesszük a sütőbe, és az oldalasokat saját szaftjában hagyjuk sülni, amíg szép pirosak lesznek.

Tipp:

Az így elkészített oldalast kimondottan krumplipürével és uborka savanyúsággal ajánlom.