Sült hús narancsos tarhonya rizottóval recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Húshoz:
- 4 szelet hús (tarja, karaj…stb, ki mit szeret)
- só
- őrölt színes bors
- szerecsendió
- majoránna
- kakukkfű
- 2 gerezd fokhagyma
- 1,5 dl fehérbor
- 2 ek sertészsír
Narancsos tarhonyaához:
- 20 dkg házi tarhonya
- 1 narancs leve és reszelt héja
- 3 dkg vaj
- 1 ek olaj
- 10 dkg mascarpone
- 1-1,5 dl főzőtejszín
- só
- őrölt színes bors
Elkészítése:
A hússzeleteket klopfoljuk ki, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a fűszerekkel és hagyjuk pár órát állni, hogy az ízek jól átjárják (én előző este befűszereztem, majd sütésig a hűtőbe tettem).
A zsírt melegítsük fel, majd helyezzük bele a befűszerezett hússzeleteket és pár perc alatt, mindkét oldalát süssük pirosra.
Ezután szórjuk meg a felszeletelt fokhagymával, majd öntsük fel a borral, fedjük le a serpenyőt, és néha megforgatva a hússzeleteket pároljuk puhára. (ha szükséges közben pótoljuk a folyadékot)
Amikor a hús már puhára párolódott, vegyük le a fedőt és süssük zsírjára.
A tarhonyát enyhén sós vízben főzzük puhára, de arra figyeljünk nehogy túlfőzzük, majd szűrjük és csepegtessük le.
Egy serpenyőbe hevítsük fel a vajat és az olajat, majd adjuk hozzá az alaposan lecsepegtetett tarhonyát és keverjük össze.
Ezután adjuk hozzá a narancslevét és reszelt héját, a tejszínt és a mascarponét, majd keverjük alaposan össze.
Közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és kevergetve főzzük még pár percig (ha szotyossabbra szeretnénk, akkor adjunk hozzá még tejszínt).
Tálaláskor kanalazzuk a tányérra a tarhonya rizottót, majd helyezzük mellé a hússzeleteket, locsoljuk meg egy kevés szafttal, majd úgy kínáljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »