Sült hús narancsos tarhonya rizottóval recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Húshoz:
- 4 szelet hús (tarja, karaj…stb, ki mit szeret)
- só
- őrölt színes bors
- szerecsendió
- majoránna
- kakukkfű
- 2 gerezd fokhagyma
- 1,5 dl fehérbor
- 2 ek sertészsír
Narancsos tarhonyaához:
- 20 dkg házi tarhonya
- 1 narancs leve és reszelt héja
- 3 dkg vaj
- 1 ek olaj
- 10 dkg mascarpone
- 1-1,5 dl főzőtejszín
- só
- őrölt színes bors
Elkészítése:
A hússzeleteket klopfoljuk ki, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a fűszerekkel és hagyjuk pár órát állni, hogy az ízek jól átjárják (én előző este befűszereztem, majd sütésig a hűtőbe tettem).
A zsírt melegítsük fel, majd helyezzük bele a befűszerezett hússzeleteket és pár perc alatt, mindkét oldalát süssük pirosra.
Ezután szórjuk meg a felszeletelt fokhagymával, majd öntsük fel a borral, fedjük le a serpenyőt, és néha megforgatva a hússzeleteket pároljuk puhára. (ha szükséges közben pótoljuk a folyadékot)
Amikor a hús már puhára párolódott, vegyük le a fedőt és süssük zsírjára.
A tarhonyát enyhén sós vízben főzzük puhára, de arra figyeljünk nehogy túlfőzzük, majd szűrjük és csepegtessük le.
Egy serpenyőbe hevítsük fel a vajat és az olajat, majd adjuk hozzá az alaposan lecsepegtetett tarhonyát és keverjük össze.
Ezután adjuk hozzá a narancslevét és reszelt héját, a tejszínt és a mascarponét, majd keverjük alaposan össze.
Közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és kevergetve főzzük még pár percig (ha szotyossabbra szeretnénk, akkor adjunk hozzá még tejszínt).
Tálaláskor kanalazzuk a tányérra a tarhonya rizottót, majd helyezzük mellé a hússzeleteket, locsoljuk meg egy kevés szafttal, majd úgy kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »