Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sült hús narancsos tarhonya rizottóval recept

Sült hús narancsos tarhonya rizottóval
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Húshoz:

    • 4 szelet hús (tarja, karaj…stb, ki mit szeret)
    • őrölt színes bors
    • szerecsendió
    • majoránna
    • kakukkfű
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1,5 dl fehérbor
    • 2 ek sertészsír

    Narancsos tarhonyaához:

    • 20 dkg házi tarhonya
    • 1 narancs leve és reszelt héja
    • 3 dkg vaj
    • 1 ek olaj
    • 10 dkg mascarpone
    • 1-1,5 dl főzőtejszín
    • őrölt színes bors

    Elkészítése:

    A hússzeleteket klopfoljuk ki, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a fűszerekkel és hagyjuk pár órát állni, hogy az ízek jól átjárják (én előző este befűszereztem, majd sütésig a hűtőbe tettem).

    A zsírt melegítsük fel, majd helyezzük bele a befűszerezett hússzeleteket és pár perc alatt, mindkét oldalát süssük pirosra.

    Ezután szórjuk meg a felszeletelt fokhagymával, majd öntsük fel a borral, fedjük le a serpenyőt, és néha megforgatva a hússzeleteket pároljuk puhára. (ha szükséges közben pótoljuk a folyadékot)

    Amikor a hús már puhára párolódott, vegyük le a fedőt és süssük zsírjára.

    A tarhonyát enyhén sós vízben főzzük puhára, de arra figyeljünk nehogy túlfőzzük, majd szűrjük és csepegtessük le.

    Egy serpenyőbe hevítsük fel a vajat és az olajat, majd adjuk hozzá az alaposan lecsepegtetett tarhonyát és keverjük össze.

    Ezután adjuk hozzá a narancslevét és reszelt héját, a tejszínt és a mascarponét, majd keverjük alaposan össze.

    Közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és kevergetve főzzük még pár percig (ha szotyossabbra szeretnénk, akkor adjunk hozzá még tejszínt).

    Tálaláskor kanalazzuk a tányérra a tarhonya rizottót, majd helyezzük mellé a hússzeleteket, locsoljuk meg egy kevés szafttal, majd úgy kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá