Sült hús narancsos tarhonya rizottóval

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Sült hús narancsos tarhonya rizottóval

Hozzávalók:
Húshoz:

  • 4 szelet hús (tarja, karaj…stb, ki mit szeret)
  • őrölt színes bors
  • szerecsendió
  • majoránna
  • kakukkfű
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1,5 dl fehérbor
  • 2 ek sertészsír

Narancsos tarhonyaához:

  • 20 dkg házi tarhonya
  • 1 narancs leve és reszelt héja
  • 3 dkg vaj
  • 1 ek olaj
  • 10 dkg mascarpone
  • 1-1,5 dl főzőtejszín
  • őrölt színes bors

Elkészítése:

A hússzeleteket klopfoljuk ki, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a fűszerekkel és hagyjuk pár órát állni, hogy az ízek jól átjárják (én előző este befűszereztem, majd sütésig a hűtőbe tettem).

A zsírt melegítsük fel, majd helyezzük bele a befűszerezett hússzeleteket és pár perc alatt, mindkét oldalát süssük pirosra.

Ezután szórjuk meg a felszeletelt fokhagymával, majd öntsük fel a borral, fedjük le a serpenyőt, és néha megforgatva a hússzeleteket pároljuk puhára. (ha szükséges közben pótoljuk a folyadékot)

Amikor a hús már puhára párolódott, vegyük le a fedőt és süssük zsírjára.

A tarhonyát enyhén sós vízben főzzük puhára, de arra figyeljünk nehogy túlfőzzük, majd szűrjük és csepegtessük le.

Egy serpenyőbe hevítsük fel a vajat és az olajat, majd adjuk hozzá az alaposan lecsepegtetett tarhonyát és keverjük össze.

Ezután adjuk hozzá a narancslevét és reszelt héját, a tejszínt és a mascarponét, majd keverjük alaposan össze.

Közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és kevergetve főzzük még pár percig (ha szotyossabbra szeretnénk, akkor adjunk hozzá még tejszínt).

Tálaláskor kanalazzuk a tányérra a tarhonya rizottót, majd helyezzük mellé a hússzeleteket, locsoljuk meg egy kevés szafttal, majd úgy kínáljuk.