Hozzávalók:
Húshoz:
Narancsos tarhonyaához:
Elkészítése:
A hússzeleteket klopfoljuk ki, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a fűszerekkel és hagyjuk pár órát állni, hogy az ízek jól átjárják (én előző este befűszereztem, majd sütésig a hűtőbe tettem).
A zsírt melegítsük fel, majd helyezzük bele a befűszerezett hússzeleteket és pár perc alatt, mindkét oldalát süssük pirosra.
Ezután szórjuk meg a felszeletelt fokhagymával, majd öntsük fel a borral, fedjük le a serpenyőt, és néha megforgatva a hússzeleteket pároljuk puhára. (ha szükséges közben pótoljuk a folyadékot)
Amikor a hús már puhára párolódott, vegyük le a fedőt és süssük zsírjára.
A tarhonyát enyhén sós vízben főzzük puhára, de arra figyeljünk nehogy túlfőzzük, majd szűrjük és csepegtessük le.
Egy serpenyőbe hevítsük fel a vajat és az olajat, majd adjuk hozzá az alaposan lecsepegtetett tarhonyát és keverjük össze.
Ezután adjuk hozzá a narancslevét és reszelt héját, a tejszínt és a mascarponét, majd keverjük alaposan össze.
Közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és kevergetve főzzük még pár percig (ha szotyossabbra szeretnénk, akkor adjunk hozzá még tejszínt).
Tálaláskor kanalazzuk a tányérra a tarhonya rizottót, majd helyezzük mellé a hússzeleteket, locsoljuk meg egy kevés szafttal, majd úgy kínáljuk.