Sült hús fokhagymás zöldbabbal recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 6-8 szelet hús (tarja, karaj.. stb, ki mit szeret)
- 1 nagy fej vöröshagyma
- só
- őrölt bors
- őrölt kömény
- chili
- 50 dkg zöldbab (fagyasztott is lehet)
- 4-5 nagy gerezd fokhagyma
- 2 ek olaj
- 2 dl víz
Elkészítése:
A hússzeleteket ízlés szerint sózzuk, majd hagyjuk egy fél órát állni. Ezután papírtörlővel itassuk fel a nedvességet, majd a felforrósított olajban, mindkét oldalát hirtelen süssük meg.
Ezután szedjük ki a zsiradékból, majd ízlés szerint szórjuk meg őrölt borssal, őrölt köménnyel és chilivel.
A visszamaradt zsiradékot öntsük át egy tepsibe, majd tegyük bele a zöldbabot, szórjuk meg sóval, adjuk hozzá az apróra összevágott fokhagymát, majd fogassuk alaposan össze. Ezután öntsük rá a vizet.
Ezután helyezzük a bab tetejére az elősütött, befűszerezett hússzeleteket, majd tegyük rá a vékonyra felszeletelt vöröshagymát. Végül fóliával fedjük le a tepsit.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd kb egy óra alatt pároljuk puhára a húst és a zöldbabot. Ezután vegyük le a fóliát, majd pár perc alatt süssük szép pirosra a húst.
Tálaláskor helyezzük tányérra a hússzeletet, majd kanalazzuk mellé a zöldbabot és úgy kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »