Sült csülök recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1,5 kg csont nélküli csülök
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- só, bors
- egy csipet őrölt köménymag
- 2 dl sör
- ízlés szerint oregánó, chili, rozmaring
Elkészítése:
A csülköt jól megmossuk, megtöröljük. Egy hőálló edénybe rakjuk sózzuk, borsozzuk egy kevés köménymaggal megszórjuk.
Egy vöröshagymát megpucolunk és vékony szeletekre vágjuk, ezt is rádobjuk az előkészített csülökre. A fokhagymát pucolás után egészben rakjuk a hús mellé.
Én még tovább ízesítettem egy kevés oregánóval, rozmaringgal és chilivel. 2 dl sörrel felöntjük, alufóliával lefedjük és kb. 220 fokos sütőben 2,5 óra alatt megpároljuk.
Amikor elég puha lett levesszük róla a fóliát és alacsonyabb hőmérsékleten 190 fokon megpirítjuk a bőrét.
Folyamatosan ellenőrizzük 5-10 percente meglocsoljuk a szafttal. Petrezselymes burgonyával vagy sült krumplival tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.