Sült csülök

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1,5 kg csont nélküli csülök
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • egy csipet őrölt köménymag
  • 2 dl sör
  • ízlés szerint oregánó, chili, rozmaring

Elkészítése:

A csülköt jól megmossuk, megtöröljük. Egy hőálló edénybe rakjuk sózzuk, borsozzuk egy kevés köménymaggal megszórjuk.

Egy vöröshagymát megpucolunk és vékony szeletekre vágjuk, ezt is rádobjuk az előkészített csülökre. A fokhagymát pucolás után egészben rakjuk a hús mellé.

Én még tovább ízesítettem egy kevés oregánóval, rozmaringgal és chilivel. 2 dl sörrel felöntjük, alufóliával lefedjük és kb. 220 fokos sütőben 2,5 óra alatt megpároljuk.

Amikor elég puha lett levesszük róla a fóliát és alacsonyabb hőmérsékleten 190 fokon megpirítjuk a bőrét.

Folyamatosan ellenőrizzük 5-10 percente meglocsoljuk a szafttal. Petrezselymes burgonyával vagy sült krumplival tálaljuk.