Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Stefánia vagdalt gazdagon recept

Stefánia vagdalt gazdagon
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 500 g darált hús
    • 2 zsemle
    • 150 g zöldborsó
    • 100 g zellergumó
    • 150 g sárgarépa
    • 1 piros pritamin paprika
    • 2 csapott tk só
    • bors, őrölt kömény
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • zsemlemorzsa
    • olíva olaj
    • 4 nagy szelet gépsonka
    • 150 g sajt
    • 5 főtt  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    A zsemléket vízbe áztatjuk, majd alaposan kinyomkodjuk. A répát és a zellert apró kockára vágjuk, majd a borsóval együtt sós vízben megfőzzük. Amikor kihűlt, hozzáadjuk az áztatott zsömlét, a darált húst, a tojásokat, és az apróra vágott pritamin paprikát. Sózzuk, borsozzuk és megszórjuk őrölt köménnyel.

    Egy tepsibe alufóliát fektetünk, ráteszünk egy sütőpapírt, majd kicsit megkenjük olíva olajjal.

    Rásimítjuk a fasírt massza kicsit kevesebb mint a felét. A masszára helyezzük a sonkaszeleteket, majd belecsomagoljuk a sajtdarabokat. Ezekre tesszük a főtt tojásokat, majd az egészet befedjük a maradék masszával. A fasírt tetejét megszórjuk zsemlemorzsával, majd meglocsoljuk egy kevés olíva olajjal.

    Befedjük olajjal bekent sütőpapírral és alufóliával, majd kb 1 órára 200 fokos sütőbe toljuk. Ezután levesszük a fóliát és a sütőpapírt a tetejéről és aranybarnára pirítjuk.

    Tipp:

    Kínálhatunk hozzá burgonya pürét, párolt rizst, de önálló fogásként is megállja a helyét.
    Hidegen vagy melegen egyaránt fogyaszthatjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá