Stefánia vagdalt gazdagon

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 500 g darált hús
  • 2 zsemle
  • 150 g zöldborsó
  • 100 g zellergumó
  • 150 g sárgarépa
  • 1 piros pritamin paprika
  • 2 csapott tk só
  • bors, őrölt kömény
  • 2 tojás
  • zsemlemorzsa
  • olíva olaj
  • 4 nagy szelet gépsonka
  • 150 g sajt
  • 5 főtt tojás

Elkészítése:

A zsemléket vízbe áztatjuk, majd alaposan kinyomkodjuk. A répát és a zellert apró kockára vágjuk, majd a borsóval együtt sós vízben megfőzzük. Amikor kihűlt, hozzáadjuk az áztatott zsömlét, a darált húst, a tojásokat, és az apróra vágott pritamin paprikát. Sózzuk, borsozzuk és megszórjuk őrölt köménnyel.

Egy tepsibe alufóliát fektetünk, ráteszünk egy sütőpapírt, majd kicsit megkenjük olíva olajjal.

Rásimítjuk a fasírt massza kicsit kevesebb mint a felét. A masszára helyezzük a sonkaszeleteket, majd belecsomagoljuk a sajtdarabokat. Ezekre tesszük a főtt tojásokat, majd az egészet befedjük a maradék masszával. A fasírt tetejét megszórjuk zsemlemorzsával, majd meglocsoljuk egy kevés olíva olajjal.

Befedjük olajjal bekent sütőpapírral és alufóliával, majd kb 1 órára 200 fokos sütőbe toljuk. Ezután levesszük a fóliát és a sütőpapírt a tetejéről és aranybarnára pirítjuk.

Tipp:

Kínálhatunk hozzá burgonya pürét, párolt rizst, de önálló fogásként is megállja a helyét.
Hidegen vagy melegen egyaránt fogyaszthatjuk.